ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Περιφέρεια Κρήτης: Ενέκρινε 1 εκατ. ευρώ για δράσεις τουριστικής προβολής

Published

on

Δράσεις τουριστικής προβολής της Κρήτης προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης. Σε ένα μέρος της Ελλάδος που εδώ και χρόνια αποτελεί παγκόσμιο τουριστικό σημείο, η εξέλιξη του τουριστικού κλάδου αποτελεί προτεραιότητα για τους ανθρώπους του νησιού.

Η επένδυση στον τουρισμό αποτελεί μείζον θέμα για την περιφέρεια Κρήτης όπως φαίνεται και από την έγκριση του εν λόγω προυπολογισμού.

«Η Περιφέρεια Κρήτης επενδύει στον τουρισμό λόγω της οικονομικής βαρύτητας που προσδίδει στην τοπική οικονομία και αυτό αποτυπώνεται στις δράσεις που υλοποιεί κάθε χρόνο μέσω του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής, το οποίο αποτελεί βασικό αναπτυξιακό εργαλείο και αποβλέπει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων του νησιού», τόνισε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το πρόγραμμα δράσεων τουριστικής προβολής για τη νέα χρονιά χωρίζεται σε επτά διαφορετικούς τομείς και περιλαμβάνει τις εκθέσεις, τις φιλοξενίες δημοσιογράφων, την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και διαδικτύου, την ενίσχυση της τουριστικής ιστοσελίδας, τα κοινωνικά δίκτυα, τις έρευνες γύρω από τον τουρισμό και κάθε μορφή σύγχρονης προβολής που μπορεί να έχει η Κρήτη.

Ο Μιχάλης Βιαμεδάκης, εισηγητής του προγράμματος και εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα τουρισμού, επισήμανε μεταξύ άλλων απαιτείται να υπάρχει αυξημένη προσπάθεια προβολής γιατί έρχεται μια τουριστική χρονιά που δεν είναι εύκολη, αφού έχουν ανοίξει κι άλλες ανταγωνίστριες αγορές

Advertisement

TRENDING