ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εθνική Πανγαία: ”Δυνατές” επενδύσεις το 2018 – Στα 1,6 δισ. το χαρτοφυλάκιο της

Published

on

Με τον πιο δυνατό τρόπο ολοκληρώνει μια ήδη δυνατή χρονιά  η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ( Ανώνυμη Εταιρία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) καθώς πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε την απόκτηση τριών εμπορικών αποθηκών στον Ασπρόπυργο Αττικής έναντι 13,1 εκατ. Ευρώ. Αυτό έγινε μέσω της απόκτησης του 100% των μετοχών της εταιρίας «ΗΡΙΝΝΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ» στην οποία ανήκαν τα ακίνητα.

Η αγορά αυτή έρχεται να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο μια αρκετά δραστήρια και επενδυτική χρονιά για την εταιρία. Ήδη από τον Μάρτιο η εισηγμένη  έχει ανακοινώσει την απόκτηση ενός διατηρητέου κτηρίου στην συμβολή των οδών Σόλωνος και Κανάρη στο Κολωνάκι έναντι 3,75 εκατ. Ευρώ. Το εν λόγω ακίνητο είναι μισθωμένου εξ ολοκλήρου σε εταιρίες λιανεμπορίου.

Επιπρόσθετα η εταιρία έχει προχωρήσει μέσα στο έτος και στην αγορά ενός εμπορικού ακινήτου στο ιστορικό τρίγωνο των Αθηνών με το τίμημα να φτάνει τα 5,7 εκατ. Ευρώ ενώ έχει δεσμευτεί για την ακόμη 1,3 εκατ. Ευρώ για την αποκατάσταση σου του με το συνολικό τίμημα να φτάνει τα 7 εκατ. ευρώ.

Όπως καταλαβαίνει κανείς η εισηγμένη βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος σε σημαντικές περιοχές της Αθήνας και εκμεταλλευόμενη ίσως και τις χαμηλότερες τιμές στην αγορά των ακινήτων, επενδύει όπου της δίνεται η κατάλληλη ευκαιρία. Η συνεχόμενη εισροή κόσμου στην Αθήνα, κάτι που φαίνεται και από το ρεκόρ αφίξεων που καταγράφηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος φέτος αποτελεί ίσως έναν θετικό παράγοντα για σημαντικές επενδύσεις στην πρωτεύουσα.

Παρατηρούμε γενικότερα μέσα στο 2018 ότι έχουν γίνει αρκετές επενδύσεις σε ακίνητα και διατηρητέα κτήρια ειδικότερα στο κέντρο της Αθήνας το οποίο δείχνει να θέλει να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους κατοίκους του.

Με την τελευταία της επένδυση στον Ασπρόπυργο, όπου οι εμπορικές αποθήκες είναι νεόδμητες και ολοκληρώθηκαν μέσα στο τρέχων μήνα , η Εθνική Πανγαία που αποτελεί έτσι και αλλιώς την μεγαλύτερη ΑΕΕΑΠ στη χώρα, εισχωρεί σε έναν καινούριο κλάδο αυτών των logistics.

Σε μια εποχή που κάθε επένδυση στην Ελλάδα κρύβει και ένα μεγάλο ρίσκο, η εταιρία επενδύει με σωστές κινήσεις μεγαλώνοντας το χαρτοφυλάκιο της, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και επεκτείνοντας τις δραστηριότητες της και σε νέους κλάδους.

Το χαρτοφυλάκια ακινήτων της ΕΘνικής Πανγαία σήμερα αγγίζει τα 1,6 δις ευρώ με τα εμπορικά  ακίνητα της να φτάνουν τα 316. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ η εταιρία κατέχει επίσης ακίνητα στην Ιταλία, την Κύπρο, την Βουλγαρία και την Ρουμανία.

Θάνος Τσαλουχίδης-bizness.gr

 

Advertisement

TRENDING