ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

3+3 νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο και Ρόδο – Ποιός όμιλος επεκτείνεται δυναμικά στο Αιγαίο

Published

on

Μύκονος - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva

Τα 3+3 νέα ξενοδοχεία αναμένεται να δημιουργηθούν σε Μύκονο και Ρόδο από μεγάλο όμιλο ξενοδοχείων χωρίς παρουσία μέχρι στιγμής στη Μύκονο αλλά με χιλιάδες δωμάτια σε ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.

Ο λόγος για τον Όμιλο Μήτση, τα πλάνα του οποίου επεκτείνονται δυναμικά σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Ρόδος και η Μύκονος, ενίοτε και σε συνεργασία με επενδυτές που έχουν ήδη εξασφαλίσει εκτάσεις – φιλέτα για τουριστική αξιοποίηση.

Ο όμιλος έχει ήδη παρουσία στην Αθήνα και τα δημοφιλή νησιά με 17 ξενοδοχεία, εκ των οποίων τα 5 βρίσκονται ήδη στη Ρόδο και τα 5 στη γειτονική Κω. Διαθέτει ακόμη ξενοδοχεία στην Αθήνα (το γνωστό σε όλους Sofitel στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ξενοδοχεία στην Κρήτη αλλά και τα Καμένα Βούρλα.

Ειδικά για το τελευταίο, εφόσον επιλεγεί εκ νέου στη σχετική διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ ως παραχωρησιούχος, σχεδιάζει νέες επενδύσεις στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Γαλήνη που βρίσκεται εκεί.

Μέσω Στρατηγικών Επενδύσεων η επέκταση στη Μύκονο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο όμιλος Μήτση έχει ήδη καταθέσει αίτηση στο Enterprise Greece για υπαγωγή του επενδυτικού του πλάνου για 3 νέα ξενοδοχεία στη Μύκονο στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων.

Εφόσον εγκριθεί η αίτηση από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, θα προχωρήσει γοργά το στάδιο της αδειοδοτικής διαδικασίας με σκοπό την άμεση έναρξη των έργων για τα 3 νέα ξενοδοχεία.

Η χωροθέτησή τους βρίσκεται στην περιοχή Ελιά της Μυκόνου, μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές του νησιού, και η συνολική δυναμικότητα των ξενοδοχείων εκεί αναμένεται να αγγίξει τα 225 δωμάτια / 450 κλίνες.

Η τουριστική ανάπτυξη στην Αφάντου της Ρόδου

Μία ακόμη όμως σημαντική τουριστική ανάπτυξη βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες στα σκαριά. Αφορά τη συνεργασία με τον επενδυτή στο ακίνητ0 – φιλέτο της Βόρειας Αφάντου στη Ρόδο, την M.A. Angeliades Inc. που έχει αποκτήσει την παραχώρηση της έκτασης.

Δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί ή κλείσει η συμφωνία, όπως αναμένεται να γίνει αυτό τις προσεχείς εβδομάδες, ακόμη και πριν το τέλος του έτους.

Στο διαγωνισμό του 2014, είχαν υποβληθεί αρχικά δύο δεσμευτικές προσφορές, από την εταιρεία M.A. Angeliades Inc. (που τελικά πλειοδότησε) ύψους 26,9 εκατ. ευρώ και την εταιρεία Dimand ύψους 17,5 εκατ. ευρώ.

H εταιρεία είναι συμφερόντων του γνωστού Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Μερκούριου Αγγελιάδη, που δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα στις ΗΠΑ.

To master plan για την επένδυση στη Βόρεια Αφάντου περιλαμβάνει τη δημιουργία 3 ξενοδοχείων καθώς και σύγχρονου γηπέδου γκολφ (golf) 18 οπών και μαρίνας για τουριστικά σκάφη.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν δύο νέα ξενοδοχεία 5 αστέρων, το ένα δυναμικότητας 400 δωματίων, 60 bangalows και 20 βιλών, ενώ το δεύτερο boutique ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 100 δωματίων και 90 βιλών.

Το τρίτο ξενοδοχείο θα είναι 4 αστέρων και δυναμικότητας 120 δωματίων.

Advertisement

TRENDING