ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Τα 5 νέα ξενοδοχεία πέντε αστέρων που βρίσκονται στα σκαριά στη Σκιάθο

Published

on

Σκιάθος - Φωτό: Unsplash

Η Σκιάθος τα τελευταία χρόνια, με την άνοδο του ελληνικού τουρισμού, έχει προσελκύσει αρκετές νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν νέα 5άστερ ξενοδοχεία για τουρίστες υψηλών εισοδημάτων.

Αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη ή σε διαδικασία αδειοδότησης βρίσκονται 5 μεγάλα ξενοδοχειακά projects στο νησί και ειδικότερα στην περιοχή των Κουκουναριών, που θεωρείται η top περιοχή του νησιού.

1. Το νέο 5άστερο της Elivi Hotels στις Κουκουναριές

Το δρόμο προς την ανακήρυξή της ως στρατηγική επένδυση παίρνει η μεγάλη τουριστική επένδυση της Elivi Hotels στη Σκιάθο.

Η επένδυση αφορά τη δημιουργία ξενοδοχειακού καταλύματος, 5 αστέρων, δυναμικότητας 267 δωματίων και 534 κλινών στην περιοχή των Κουκουναριών στη Σκιάθο.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΕΛΙΒΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 64.480.000 ευρώ, το 59.7% του οποίου θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια ενώ το υπόλοιπο 40.3% θα καλυφθεί από τραπεζικό δανεισμό.

Το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα είναι χωρισμένο σε δύο χωρικές ενότητες συνολικής έκτασης 129.584 τ.μ. ως εξής:

  • Νότια χωρική ενότητα (Τμήμα Α), συνολικής έκτασης 34.656 τ.μ., η οποία περιλαμβάνει 55 exclusive επιπλωμένα διαμερίσματα/bungalows διαφόρων τύπων και μεγεθών
  • Βόρεια χωρική ενότητα (Τμήμα Β), συνολικής έκτασης 94.929 τ.μ., η οποία περιλαμβάνει ξενοδοχείο κατηγορίας 5 αστέρων με 58 δωμάτια και 154 επιπλωμένα διαμερίσματα/bungalows

Η επένδυση θα δημιουργήσει 320 θέσεις εποχιακής απασχόλησης και 27 μόνιμης απασχόλησης.

2. Το νέο 5άστερο της Kassandra Bay στη θέση Βασιλιάς

Με γοργούς ρυθμιούς προχωρά η διαδικασία αδειοδότησης για το νέο πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων που σχεδιάζει να υλοποιήσει στη Σκιάθο η εταιρεία Kassandra Bay.

Πρόσφατα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την ανέγερση του νέου ξενοδοχείου. Νωρίτερα, το έργο είχε πάρει τις πρώτες εγκρίσεις τόσο όσον αφορά την αρχαιολογική νομοθεσία ενώ για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) είχε γνωμοδοτήσει θετικά το Δημοτικό Συμβούλιο της Σκιάθου αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, στις 29/3/2021.

Η επένδυση αφορά την κατασκευή νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων, 182 κλινών, σε έκταση 22,6 στρεμμάτων, στην επαρχιακή οδό Σκιάθου – Κουκουναριών, στη θέση Βασιλιάς.

Η επιφάνεια του νέου ξενοδοχείου θα είναι 4.529 τ.μ., μοιρασμένη σε 4 διαφορετικές κτιριακές ενότητες, εκ των οποίων η μία θα είναι οι κοινόχρηστοι χώροι (reception, εστιατόριο κλπ), δύο θα είναι πτέρυγες δωματίων ενώ η τέταρτη ενότητα θα αφορά τις σουίτες – βίλες.

Φορέας της οποίας είναι η εταιρεία ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΒΑΥ ΑΕ, που έχει αυτή τη στιγμή και άλλα ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύματα στο νησί, όπως το Kassandra Bay Resort & Spa (απέναντι από το οποίο θα κατασκευαστεί το νέο ξενοδοχείο) αλλά και τα ΚB SUITES & SPA και το boutique ξενοδοχείο KB AMMOS.

3. Το νέο 5άστερο του Ομίλου Δερβένη στην Αγία Ελένη

Έτοιμη να προχωρήσει είναι μία ακόμα ξενοδοχειακή επένδυση, αυτή τη φορά στο νησί της Σκιάθου. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έδωσε το «πράσινο» φως στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που αφορά την ανέγερση ξενοδοχείου δυναμικότητας 304 κλινών, κατηγορίας 5 αστέρων, στην περιοχή Αγία Ελένη στις Κουκουναριές της Σκιάθου. Φορέας υλοποίησης καθίσταται η εταιρεία ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε. (Όμιλος Δερβένη).

Το πολυτελές κατάλυμα αναμένεται να κατασκευαστεί σε ακίνητο, το οποίο υπάγεται ιδιοκτησιακά σε δύο ξεχωριστές εταιρείες υπό τις επωνυμίες:

  • ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε. και
  • ΝΟΤΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε.

Μία έκταση 48.089,67 τ.μ. ανήκει, ειδικότερα, στην εταιρεία ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε., ενώ η υπόλοιπη έκταση 44.186,58 τ.μ., στην εταιρεία ΝΟΤΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει, η επενδύτρια εταιρεία θα μισθώσει από την έτερη επιχείρηση (σ.σ. ΝΟΤΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε.) την επιφάνεια που έχει εκείνη στην ιδιοκτησία της, προκειμένου σε ένα ενιαίο γήπεδο να γίνει το έργο.

Σημειώνεται, ότι επειδή η έκταση στην οποία θα πραγματοποιηθεί η επένδυση είναι μεγάλη, υπάρχουν κάποιες εκτάσεις που είναι χαρακτηρισμένες ως δασικές και αυτομάτως, άρα, προστατευόμενες. Εξ’ ου και προς πολεοδομική χρήση, εν τέλει, δίνεται μία επιφάνεια 37.040,60 τ.μ.

Σύμφωνα με το πλάνο που έχει εκπονηθεί, στο συγκρότημα θα κατασκευαστούν 4 ανεξάρτητες κτιριακές ενότητες και εγκαταστάσεις.

Η μονάδα θα περιλαμβάνει συνολικά 9 πισίνες, από τις οποίες οι 8 θα συνίστανται υπαίθριες και η μία στεγασμένη. Τη στιγμή που στις 9 συνολικά αυτές πισίνες, οι 3 θα είναι κοινόχρηστες κι οι υπόλοιπες 6 προς ιδιωτική χρήση.

Ο όμιλος απέκτησε επίσης πρόσφατα και το ιστορικό ξενοδοχείο Alkyon στην πόλη της Σκιάθου.

4. Το νέο 5άστερο της Evreni ΑΕ στο Καλαμάκι

Έγκριση έχουν λάβει οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία ενός νέου ξενοδοχείου στην περιοχή Καλαμάκι της Σκιάθου.

Πρόκειται για ένα κατάλυμα προδιαγραφών 5 αστέρων και δυναμικότητας 212 κλινών, σε μια μεγάλη επένδυση της εταιρείας EVRENI Α.Ε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πολυτελής μονάδα θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 21.275 τ.μ. και εκτιμώμενο κόστος, ορίζεται με βάση τις πληροφορίες το ποσό περίπου των 20 εκατ. ευρώ.

5. Το νέο 5άστερο της ΣΕΡΑΠΙΣ ΑΕ στις Αχλαδιές

Προς αδειοδότηση προχωράει και το νέο πολυτελές ξενοδοχειακό πρότζεκτ της εταιρεία ΣΕΡΑΠΙΣ Α.Ε. στην περιοχή των Κουκουναριών επίσης.

Το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων θα κατασκευαστεί σε έκταση 10 στρεμμάτων, στη θέση Αχλαδιές της Σκιάθου, στο 5ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Σκιάθου – Κουκουναριών.

Θα έχει δυναμικότητα 90 κλινών και εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει εστιατόριο και πισίνες.

Advertisement

TRENDING