ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοδικά οι Ευρωπαϊκές μετοχές, σε υψηλό 9 εβδομάδων

Published

on

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, αγγίζοντας υψηλά εννέα εβδομάδων, με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα. Η ανάκαμψη των τραπεζών, τα κέρδη των πετρελαϊκών μετοχών χάρη στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου και τα ισχυρά αποτελέσματα της BP βοήθησαν να αντισταθμιστούν οι απογοητευτικές επιδόσεις άλλων εταιριών.

Στις 11:20 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,7% στο υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Δεκεμβρίου, ενώ οι μετοχές στην ευρωζώνης ενισχύθηκαν κατά 0,8%. Ο δείκτης FTSE 100, που περιλαμβάνει εταιρίες εμπορευμάτων, σημείωσε άνοδο 1%.

Η BP ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της διπλασιάστηκαν στα 12,7 δισεκ. δολάρια το 2018 χάρη στην ισχυρή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και αερίου. Η μετοχή της BP σημείωσε άλμα 4% και οδεύει προς την καλύτερη ημερήσια απόδοση από τον Σεπτέμβριο του 2016, οδηγώντας τον κλαδικό δείκτη σε άνοδο άνω του 1%.

Οι τράπεζες στην ευρωζώνη ανέκαμψαν ύστερα από έξι συνεχείς συνεδριάσεις απωλειών, με άνοδο 1,4%.

Στον αντίποδα βουτιά μεγαλύτερη του 13% σημείωσε η εταιρία AMS, που είναι προμηθευτής της Apple, καθώς ανέστειλε τη διανομή μερίσματος και ανακοίνωσε ότι τα έσοδα πρώτου τριμήνου θα μειωθούν λόγω της αδύναμης ζήτησης για smartphone.

Advertisement

TRENDING