ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

9 νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα – Σε ποιά νησιά θα γίνουν

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η δρομολόγηση νέων επενδύσεων για ξενοδοχεία στις δημοφιλείς τουριστικές περιοχές και νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Δείτε τις 9 νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία στο Νότιο Αιγαίο (Κυκλάδες και Δωδεκάνησα):

  • Εγκρίθηκε επένδυση επέκτασης ξενοδοχείου στην Κω. Αναλυτικά, η Γενική Δ/νση Περιβ/κής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε την τροποποίηση ΑΕΠΟ του υφιστάμενου ξενοδοχείου «ΑΚΤΗ», 4 αστέρων, λόγω αύξησης της δυναμικότητάς του (από 504 κλίνες / 239 δωμάτια σε 805 κλίνες / 335 δωμάτια) και της επιφάνειας γηπέδου, καθώς και την κατασκευή υπόγειας διάβασης. Το νέο ξενοδοχείο θα βρίσκεται σε έκταση 46,7 στρεμμάτων (έναντι αρχικής, 38,4 στρεμμάτων), στην θέση «Πεδιάς», της Καρδάμαινας Ηρακλειδών, στον Δήμο Κω. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΣΥΝΘΕΣΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με δ.τ. «ΣΥΝΘΕΣΙΣ Α.Ε.».
  • Προχωρά νέο ξενοδοχείο στην Κάρπαθο. Το έργο αφορά στην προσθήκη διώροφης πτέρυγας με υπόγειο και κολυμβητικές δεξαμενές για την δημιουργία ξενοδοχείου τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, 4 αστέρων. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση περίπου 10,1 στρεμμάτων στην περιοχή Καστέλια – Λακκί, στην Κάρπαθο και έχει ήδη λάβει τη σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Καρπάθου. Φορέας της επένδυσης, σύμφωνα με την άδεια, είναι η εταιρεία ΠΑΝΜΑΡ Α.Ε.
  • Πράσινο φως δόθηκε για την ανέγερση νέου διώροφου ξενοδοχείου 4 αστέρων, με υπόγειο και ανοικτή κολυμβητική δεξαμενή στη Μύκονο. Θα κατασκευαστεί σε έκταση 1,05 περίπου στρεμμάτων, στην περιοχή Ορνός. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική προέγκριση οικοδομικής άδειας από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μυκόνου. Σύμφωνα με την προέγκριση, φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία MYKONOS PROJECT O.E.
  • Το παρόν δίνει και η Σαντορίνη. Έχει ήδη εκδοθεί η οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας για τη δημιουργία νέου ξενοδοχείου 3 αστέρων με υπόγειο και αποπεράτωση υφιστάμενου ημιτελούς κτίσματος. Το νέο κατάλυμα θα γίνει σε έκταση 3,8 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Καμάρι. Φορέας της επένδυσης, σύμφωνα με την άδεια, είναι η εταιρεία Skybay IKE.
  • Στα σκαριά βρίσκεται επένδυση ανακαίνισης ξενοδοχείου στην Τήνο. Το έργο αφορά σε ξενοδοχείο που βρίσκεται σε έκταση 14 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Κιόνια της Τήνου και έχει λάβει προέγκριση οικοδομικής άδειας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τήνου. Σύμφωνα με αυτή, οι εργασίες περιλαμβάνουν την αλλαγή εσωτερικών διαρρυθμίσεων, την τροποποίηση όψεων, τη διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, την προσθήκη κολυμβητικών δεξαμενών και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων σε υφιστάμενο ξενοδοχείο κλασσικού τύπου. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ATTICA BLUE HOSPITALITY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.
  • Διώροφο ξενοδοχείο Γ’ Τάξης με υπόγεια, που βρίσκεται σε έκταση 1,3 στρεμμάτων περίπου, στην περιοχή Καραβοστάτης, στη Φολέγανδρο, πρόκειται να ανακαινιστεί. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική προέγκριση οικοδομικής άδειας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας. Σύμφωνα με αυτή, οι εργασίες περιλαμβάνουν την αντικατάσταση κουφωμάτων, την αλλαγή διαρρύθμισης και την επισκευή του διώροφου ξενοδοχείου καθώς και την νομιμοποίηση τμημάτων και την προσθήκη εξωτερικής μόνωσης υπόγειας στέρνας & πισίνας.
  • Επένδυση για την δημιουργία νέου ξενοδοχείου στα Κουφονήσια. Η επένδυση αφορά στην ανέγερση ισογείων κτιρίων χρήσεως ξενοδοχείου με υπόγεια και κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών. Το ακίνητο θα γίνει σε έκταση 4 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Κατερινιά, Άνω Κουφονησίου. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική προέγκριση οικοδομικής άδειας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
  • Εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Πάρου η δημιουργία νέου ξενοδοχείου στο νησί. Πρόκειται για ξενοδοχείο επιπλωμένων διαμερισμάτων με υπόγεια και πισίνες που θα ανεγερθεί σε έκταση μισού περίπου στρέμματος, στην περιοχή της Νάουσας. Σύμφωνα με την άδεια, φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία CAROLIDES ESTATES ΙΚΕ.
  • Τελευταία αλλά εξίσου σημαντική, η επένδυση για νέο ξενοδοχείο με υπόγειο και πισίνα στη Σαντορίνη. Πρόκειται για ακίνητο που θα γίνει σε έκταση 5,7 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Θόλος Οίας. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική προέγκριση οικοδομικής άδειας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας, σύμφωνα με την οποία, φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΑΦΟΙ Γ. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ Ι.Κ.Ε.

Advertisement

TRENDING