ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάθηκε η μεγάλη επένδυση για το Academy Gardens, πλήγμα και για τον κατασκευαστικό κλάδο

Published

on

Χάθηκε οριστικά η μεγάλη επένδυση για την κατασκευή του Εμπορικού Κέντρου Academy Gardens στην Ακαδημία Πλάτωνος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η μητρική εταιρεία Black Rock, απογοητευμένη από τις πολυετείς καθυστερήσεις για την αδειοδότηση του ακινήτου που βρίσκεται επί της Λ.Κηφισού, το πούλησε στην Αμερικανική εταιρεία Hines, έναντι ποσού 7 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή μόνο ευχάριστη δεν είναι καθώς η προγραμματισμένη επένδυση για την κατασκευή θα ξεπερνούσε τα 180εκατ.ευρώ, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία θα πρόσφερε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας, σε μία σημαντικά υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας, στην περιοχή του Κολωνού.

Ο επίλογος αυτός, είναι ένα πλήγμα στην προσπάθεια προσέλκυσης μεγάλων επενδύσεων και προκαλεί απογοήτευση καθώς η αυλαία αυτή σημαίνει και για τον κατασκευαστικό κλάδο απώλεια σημαντικών εσόδων τόσο για την εταιρεία που θα αναλάμβανε την κατασκευή, όσο και για τις εταιρείες που θα εμπλέκονταν στο εγχείρημα, είτε προμηθεύοντας υλικά είτε παρέχοντας υπηρεσίες. Αυτά τη στιγμή που η δραστηριότητα στην ιδιωτική οικοδομή στη χώρα είναι πρακτικά μηδενική.

Πλέον αναμένεται να μάθουμε από τη νέα ιδιοκτήτρια για τα σχέδια της, η οποία να θυμίσουμε ότι μπήκε το 2017 στην ελληνική αγορά μέσω του ξενοδοχείου Grand Hyatt στην Λεωφόρο Συγγρού.

Να θυμίσουμε ότι το σχέδιο για την ανάπτυξη του Academy Gardens, θα γινόταν στα 24 στρέμματα του οικοπέδου και την επιφάνεια των 55.000τ.μ. θα με δομήσιμη επιφάνεια 48.000τ.μ., συνολική δόμηση 120.000τ.μ. και 1750 θέσεις στάθμευσης.

Πηγή: Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Advertisement

TRENDING