REAL ESTATE

Ακίνητα ως εξοχική κατοικία στην Ελλάδα αγοράζουν οι Αυστριακοί – Τα πιό δημοφιλή νησιά

Published

on

Πάρος - Πηγή: Unsplash

Ακίνητα ως εξοχική κατοικία στην Ελλάδα αγοράζουν οι Αυστριακοί με ολοένα αυξανόμενο ρυθμό τα τελευταία λίγα χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Βιέννη, η Ελλάδα αποτελεί εδώ και χρόνια την πρώτη προτίμηση των Αυστριακών για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και τον πρώτο αεροπορικό προορισμό.

Ο ελληνικός τομέας επενδυτικών και οικιστικών ακινήτων συγκεντρώνει εδώ και αρκετό καιρό το ενδιαφέρον επενδυτικών φορέων και ιδιωτών και αναμένεται, υπό κανονικές συνθήκες, περαιτέρω ανάπτυξη, κυρίως στο τομέα των οικιστικών ακινήτων, ήτοι αγορά δευτερεύουσας κατοικίας από κατοίκους Αυστρίας προκειμένου να διαμένουν για αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Ελλάδα.

Ήδη από το 2022 καταγράφονται σημαντικές ροές από την Αυστρία στην Ελλάδα στον τομέα των ακινήτων. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος οι εν λόγω ροές διαμορφώθηκαν από 6 εκατ. ευρώ το 2019, σε 10 το 2020, 18 το 2021 και 40 το 2022, έτος κατά το οποίο αποτέλεσαν και το σημαντικότερο μέρος των συνολικών επενδυτικών ροών από την Αυστρία προς τη χώρα μας.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Αυστριακούς είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη, η Ρόδος, η Ζάκυνθος και η Σαντορίνη, αλλά και εναλλακτικοί προορισμοί με απευθείας σύνδεση , όπως η Κάρπαθος, η Πάρος και η Νάξος.

Σημειώνεται ότι το 2022 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 613,5 χιλ. Αυστριακοί από 421,6 χιλ. το 2021 και 583 χιλ. το 2019.

Advertisement

TRENDING