ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ

Αναμονή για την πώληση των δύο retail park της βρετανικής Pradera στην Ελλάδα

Published

on

Το νέο lockdown και η γενικότερη αβεβαιότητα για την πορεία της πανδημίας και της οικονομίας, που επηρεάζει την αγοραστική κίνηση στα εμπορικά ακίνητα σε μέγιστο βαθμό, έχει ουσιαστικά “παγώσει” προσωρινά τη διαδικασία πώλησης των δύο assets που έχει η βρετανική Pradera στην Ελλάδα.

Τα δύο σημαντικά εμπορικά ακίνητα αφορούν το Village Park στην περιοχή του Ρέντη και το Florida 1 Retail Park στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα φέτος, ο επενδυτικός όμιλος Pradera, είχε ξεκινήσει τη διαδικασία πώλησής τους με στόχο την απoεπένδυση από την ελληνική αγορά.

Μάλιστα είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από συγκεκριμένους παίκτες της ελληνικής αγοράς για την απόκτησή τους.

Για το μεν Village Park στο Ρέντη, είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την Bluehouse, γνωστή για τα εκπτωτικά της κέντρα στην Ελλάδα, το McArthurGlen στα Σπάτα και το Fashion City Outlet στη Λάρισα. Το τίμημα σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμαινόταν γύρω στα 15-20 εκ. ευρώ. Ωστόσο, θα απαιτούνταν επιπλέον κεφάλαια επένδυσης γύρω στα 5 εκ. ευρώ προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο πάρκο με στόχο τη βελτιστοποίηση του store mix.

To Village Park έχει περίπου 50 εμπορικά καταστήματα και χώρους εστίασης, εκτός των 20 κινηματογραφικών αιθουσών, που πάντα αποτελούσαν το μεγαλύτερο θέλγητρο για τους επισκέπτες. Αυτό ήταν και ο λόγος που από την αρχή υπήρχε πρόβλημα με τις αποδόσεις των εμπορικών χώρων καθώς η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παρατηρούνταν τις ώρες προβολής των ταινιών, όπου κατά κανόνα πλέον ήταν κλειστά τα καταστήματα.

Υπενθυμίζουμε οτι το εμπορικό και ψυχαγωγικό πάρκο του Ρέντη είχε κοστίσει περίπου 120 εκ. ευρώ όταν κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1990 από την Village Roadshow και τον όμιλο Trisec Hahn. Το 2001, το απέκτησε για περίπου 60 εκ. ευρώ η Pradera.

Φωτό: Pradera

Για το δε Florida 1 Retail Park στη Θεσσαλονίκη, είχε εκδηλωθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Trade Estates ΑΕΕΑΠ (την εταιρεία επενδύσεων real estate του ομίλου Φουρλή) αλλά και την Grivalia Management. Το τίμημα τοποθετείται σε 40-50 εκ. ευρώ.

Το εμπορικό αυτό πάρκο ξεκίνησε το 1994 και περιλαμβάνει επιφάνεια εμπορικών χώρων προς μίσθωση άνω των 20.000 τ.μ. Σήμερα σε αυτό στεγάζονται καταστήματα Leroy Merlin, JYSK, Κωτσόβολος, ΑΒ Βασιλόπουλος, Prenatal, Jumbo και Moustakas Toys.

Το ακίνητο αποκτήθηκε από την Pradera το 2006 έναντι 40 εκ. ευρώ.

Προς το παρόν και για τα δύο ακίνητα τηρείται στάση αναμονής από τους ενδιαφερόμενους ενώ τις εξελίξεις θα καθορίσει ενδεχομένως το άνοιγμα της οικονομίας μετά το lockdown.

Advertisement

TRENDING