Αύξηση στις τιμές των ακινήτων την τελευταία τριετία στην αγορά αλλά και έλλειμμα προσφοράς νέων ακινήτων διαπιστώνει ο Θεόδωρος Μητράκος, σύμβουλος της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υποδιοικητής της, όπως τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στο 8ο συνέδριο Prodexpo North.
Ο κ. Μητράκος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η αγορά κατοικίας σήμερα στην Ελλάδα, μετά τη μεγάλη ύφεση και την οικονομική κρίση, ξεκίνησε μια θετική και με ισχυρούς ρυθμούς πορεία από τις αρχές του 2017.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πορεία αυτή συνεχίζεται και η ελκυστικότητα της αγοράς είναι μεγάλη, ενώ καθοδηγείται από τις καλές επιδόσεις του τουρισμού και την άνοδο στις ξένες επενδύσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, η ζήτηση είναι μεγαλύτερη σε σχέση με την προσφορά καθώς διαπιστώνεται, τελευταία, δυσκολία τροφοδοσίας της αγοράς με νέα ακίνητα ενώ, όπως είπε, άλλες βασικές μεταβλητές της αγοράς δεν έχουν ανακτήσει το χαμένο έδαφος όπως η κατασκευαστική δραστηριότητα και οι επενδύσεις.
Ο κ. Μητράκος ανέφερε ακόμη ότι τα προγράμματα «ανακαινίζω» και «ενοικιάζω» βάζουν στην αγορά νέα ακίνητα, ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο μέρος ακινήτων που βρίσκεται εκτός αγοράς και πρέπει να βρεθεί τρόπος να εισέλθουν σε αυτήν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ