REAL ESTATE

Ανδριόπουλος (Dimand): είμαστε εταιρεία development, όχι κατασκευαστική

Published

on

O CEO της Dimand Real Estate, Δ. Ανδριόπουλος, κατά την παρουσίαση της αστικής ανάπλασης των πρώην εγκαταστάσεων της ζυθοποίας ΦΙΞ. στη Θεσσαλονίκη - Φωτό: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Στη δήλωση ότι η Dimand είναι εταιρεία development και όχι κατασκευαστική εταιρεία προχώρησε ο ισχυρός άνδρας της, Δ. Ανδριόπουλος, χθες, στη Θεσσαλονίκη, κατά την υπογραφή της συμφωνίας αγοράς των νέων εγκαταστάσεων της Παρευξείνιας Τράπεζας στο υπό κατασκευή Hub 26 στη δυτική είσοδο της πόλης.

«Το γεγονός ότι επενδύουμε 400 εκατ. ευρώ στα επόμενα χρόνια είναι πολύ σημαντικό και ελπίζουμε ότι θα γίνει αφορμή ώστε και άλλες εταιρείες να δουν τη Θεσσαλονίκη ως επενδυτικό προορισμό» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η υλοποίηση των επενδύσεων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να είναι η υπ΄αριθμόν προτεραιότητα για την πόλη, ακολουθούμενη από την ανάπλαση του εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου της ΔΕΘ, με «το όποιο master plan», ενώ έμφαση πρέπει να δοθεί και στο παραλιακό της μέτωπο, το οποίο αποτελεί μοναδικό πλεονέκτημα.

Ο κ.Ανδριόπουλος, αφού επισήμανε ότι η Dimand Θα έκανε με χαρά ένα πρότζεκτ από κοινού με την Παρευξείνια Τράπεζα στο μέλλον, ξεκαθάρισε ακόμα ότι η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει το έργο του Μουσείου Ολοκαυτώματος, ενώ διευκρίνισε ότι το πρότζεκτ της ανάπλασης της ΔΕΘ θα την ενδιέφερε μόνο αν η προκήρυξη περιλάμβανε κάποιο στοιχείο development (ανάπτυξης) του νέου εκθεσιακού κέντρου. «Η αγορά εξακολουθεί συχνά να μας μπερδεύει με κατασκευαστική εταιρεία, αλλά είμαστε εταιρεία αναπτύξεων» τόνισε.

Επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη έως το 2027

Η Dimand σχεδιάζει στη Θεσσαλονίκη επενδύσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ στην περίοδο ώς τα μέσα του 2027, εκ των οποίων πάνω από 100 εκατ. έχουν ήδη επενδυθεί, σε συνεργασία με τους εταίρους της.

Εκτός από το Hub 26 και την ανάπλαση του ΦΙΞ, η Dimand σχεδιάζει να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη κέντρο logistics ευρωπαϊκών προδιαγραφών, σε έκταση της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ, όπου έχει ήδη αρχίσει η κατεδάφιση κτηρίων και η εξυγίανση του εδάφους, καθώς ανευρέθηκαν -κατά τον κ.Ανδριόπουλο- πολλοί τόνοι αμιάντου.

Παράλληλα προχωρά -σε συνεργασία με την Alpha Services & Holdings και την Premia Properties- το πρότζεκτ Skyline, που περιλαμβάνει 573 ακίνητα διαφόρων χρήσεων, εκ των οποίων περίπου 40 βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη.

Τα προαναφερθέντα πρότζεκτ «τρέχουν» στην περίοδο έως το τέλος του 2026 ή το αργότερο μέχρι τα μέσα του 2027 και μετά το πέρας τους, η Dimand «κοιτάζει και για νέες ευκαιρίες στην περιοχή», όπως είπε ο κ.Ανδριόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Advertisement

TRENDING