ΔΙΕΘΝΗ

Ανερχόμενη δύναμη του παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου η Ινδία

Published

on

Εξαιρετικά θετικές διαγράφονται οι προοπτικές του ηλεκτρονικού εμπορίου στην αγορά της Ινδίας, η οποία αναδεικνύεται σε υπολογίσιμη δύναμη του παγκόσμιου e-commerce. Τα έσοδα του κλάδου αναμένεται να φτάσουν τα $120 δις το 2020 από $32,7 δις το 2018, για να αυξηθούν εκ νέου στα $200 δις το 2026, με τον ετήσιο ρυθμό ανόδου να διαμορφώνεται σε 51%, ο υψηλότερος στον κόσμο. Η Ινδία, ως μια ταχέως αναπτυσσόμενη ασιατική αγορά, παρουσιάζει τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις για τη βιομηχανία του ηλεκτρονικού εμπορίου. Σχεδόν 330 εκατ. άνθρωποι αναμένεται να αγοράσουν ηλεκτρονικά αγαθά και υπηρεσίες στην Ινδία, έως το 2020. Αυτό σημαίνει ότι το 71% των χρηστών του Διαδικτύου θα έχει αποκτήσει διαδικτυακά κάποιο προϊόν ή υπηρεσία.

Σύμφωνα με σχετικό report του Γραφείου Οικονομικών Υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδας στο Νέο Δελχί, η Ινδία το 2018 είχε ως διαδικτυακούς χρήστες περίπου το 40% του πληθυσμού. Παρά το γεγονός ότι αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο χρήστη του Διαδικτύου παγκοσμίως, μετά από την Κίνα (650 εκατ. ήτοι το 48% του πληθυσμού), η διείσδυση του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι χαμηλή σε σύγκριση με αγορές όπως οι ΗΠΑ (266 εκατ. 84% διείσδυση) ή τη Γαλλία (54 εκατ. και 81%). Ωστόσο, η διεύρυνση της βάσης των χρηστών είναι ταχύτατη, καθώς προστίθενται περίπου 6 εκατ. νέοι χρήστες κάθε μήνα. Συνολικά, η ινδική οικονομία του Διαδικτύου αναμένεται να διπλασιαστεί από $125 δις τον Απρίλιο του 2017 σε $250 δις το 2020.

Μεγάλη ώθηση

Η μεγάλη ανάπτυξη της αγοράς του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ινδία – σύμφωνα με το report της ελληνικής πρεσβείας – συνδέεται, σε μεγάλο βαθμό, με την αύξηση της διείσδυσης του Διαδικτύου και της χρήσης “έξυπνων” smartphones. Ο εν εξελίξει ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας αναμένεται να αυξήσει τη συνολική βάση χρηστών του Διαδικτύου από 560 εκατ. το Σεπτέμβριο του 2018 σε 829 εκατ. μέχρι το 2021. Συνολικά, ο αριθμός των ψηφιακών αγοραστών στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού ξεπέρασε για πρώτη φορά το 2018, το ένα δισεκατομμύριο, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 60% όλων των χρηστών του Διαδικτύου στην περιοχή.

Τουρισμός, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, ρουχισμός, υπηρεσίες υγείας και είδη πολυτελείας αποτελούν τις σημαντικότερες κατηγορίες στο πεδίο του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ινδία. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τη Mobile Association of India, αναφέρει ότι το 49% της αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου της Ινδίας συνδέεται με ταξιδιωτικές υπηρεσίες. Τα ενδύματα μαζί με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, αποτελούν τις δημοφιλέστερες κατηγορίες, που καλύπτουν το 42% των συνολικών πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου λιανικής.

Κερδοφόροι κλάδοι

Σύμφωνα με τη Google India Research, μέχρι το 2020, από τα $120 δις έσοδα του διαδικτύου τα $35 δις θα προέρχονται από το ηλεκτρονικό εμπόριο μόδας. Τα κινητά τηλέφωνα είναι, επίσης, μια κερδοφόρα εμπορική πλατφόρμα για τη βιομηχανία λιανικής πώλησης στην Ινδία. Μόνο οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου αναμένονται να δημιουργήσουν έσοδα ύψους $63,5 δις ΗΠΑ έως το 2020.

Ένας νέος τομέας του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι, επίσης, η διαδικτυακή ιατρική. Οι διαδικτυακές πωλήσεις προϊόντων πολυτελείας, όπως τα κοσμήματα, αυξήθηκαν επίσης. Οι περισσότερες από τις εταιρείες πώλησης προϊόντων πολυτελείας έχουν αρχίσει να εισέρχονται στην αγορά και αναμένουν τουλάχιστον 20% αύξηση στις πωλήσεις τους μέσω του Διαδικτύου τα επόμενα 2-3 χρόνια.

 

Πηγή: Sepe.gr

 

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).