REAL ESTATE

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του ακινήτου της ΗΒΗ στην Πειραιώς

Published

on

Ανοίγει οριστικά ο δρόμος για την αξιοποίηση του ιστορικού βιομηχανικού ακινήτου της ΗΒΗ, όπως είχε αναφέρει ρεπορτάζ του bizness.gr από το Δεκέμβριο.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, ενέκρινε μεταξύ άλλων και την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Πειραιά, στο Ν. Φάληρο, για τον καθορισμό χρήσεων σε ακίνητο όπου βρίσκεται το διατηρητέο κτιριακό συγκρότημα της οινοποιίας ΗΒΗ.

Πρόκειται για την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του ∆. Πειραιά για τον καθορισμό χρήσεων διοίκησης, γραφείων, εστίασης, αναψυχής, τουριστικών καταλυμάτων, χώρων συνάθροισης κοινού, πολιτιστικών εγκαταστάσεων και κατοικίας, σε ακίνητο, όπου υφίσταται και το διατηρητέο κτιριακό συγκρότημα της οινοποιίας ΗΒΗ στο Νέο Φάληρο. Ειδικότερα, προβλέπεται η χωροθέτηση νέου κτιρίου σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων από το υφιστάμενο διατηρητέο συγκρότημα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η οδός Πειραιώς, ως αναπτυξιακός άξονας μητροπολιτικής ακτινοβολίας, προσφέρεται για πολιτιστικές λειτουργίες και δραστηριότητες αναψυχής και ο Πειραιάς ως μητροπολιτικό κέντρο έχει στόχο -μεταξύ άλλων- την ανάπτυξη χρήσεων τουρισμού, την τόνωση δραστηριοτήτων του τριτογενή τομέα, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας καθώς και της χωροθέτησης ξενοδοχείων και τουριστικών υποδομών, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη πολιτιστικού και θεματικού τουρισμού.

Advertisement

TRENDING