ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ

Ανοίγει το φθινόπωρο το νέο retail park με IKEA στην Πάτρα

Published

on

Top Park Πάτρα - Πηγή: Trade Estates

Ανοίγει το φθινόπωρο το νέο retail park με IKEA στην Πάτρα.

Όπως δημοσιοποίησε η Trade Estates, του Ομίλου Φουρλή, η εταιρεία μέσω της 100% θυγατρικής εταιρείας «POLIKENCO ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ» υλοποιεί στην Πάτρα (επί της Ακτής Δυμαίων) την ανάπτυξη ενός εμπορικού πάρκου επιφάνειας 21.800 τ.μ. και συνολικού προϋπολογισμού €30,6 εκατ.

Το έργο μάλιστα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Με την ολοκλήρωση του έργου, η Πάτρα θα φιλοξενεί το μοναδικό σύγχρονο εμπορικό πάρκο χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος στην Πελοπόννησο. Σε ιδανική θέση δίπλα στο νέο λιμάνι της Πάτρας και σε άμεση γειτνίαση με το κέντρο της πόλης, το πάρκο εκτείνεται σε οικόπεδο 21.500 τ.μ. και διαθέτει εμπορικούς χώρους συνολικής επιφάνειας 15.200τ.μ και αποθηκευτικούς χώρους συνολικής επιφάνειας 2.600τ.μ.

Η λειτουργία του εμπορικού πάρκου αναμένεται να ξεκινήσει το Φθινόπωρο του 2024.

Η εν λόγω επένδυση αποτελεί μέρος του ισχυρού επενδυτικού πλάνου της Trade Estates για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ακινήτων της σε όλη την Ελλάδα και ενισχύει την ηγετική θέση της στον τομέα των αναπτύξεων retail. Παράλληλα, καθώς εμπίπτει στον πυλώνα της πράσινης μετάβασης, συνεισφέρει στους περιβαλλοντικούς στόχους του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Advertisement

TRENDING