ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ανοίγει το 2022 το νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Ξενία Χίου – Η “δίδυμη” επένδυση στη Μαρίνα

Published

on

Χίος - Πηγή: Canva Pro

Ανοίγει τον προσεχή Σεπτέμβριο το νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Ξενία Χίου ενώ προχωρά και η “δίδυμη” επένδυση για τη νέα Μαρίνα στη Χίο.

Σάρκα και οστά ξεκινά να παίρνει η μεγάλη τουριστική επένδυση για το νέο boutique ξενοδοχείο στο πρώην Ξενία Χίου ενώ και η έτερη επένδυση που θα μεταμορφώσει τη Μαρίνα θα αναβαθμίσουν συνολικά το τουριστικό προϊόν του νησιού.

Και τις δύο επενδύσεις θα υλοποιήσει ο Όμιλος Τσάκου, καθώς σχήματα στα οποία συμμετέχουν εταιρείες του έχουν “κερδίσει” τις παραχωρήσεις και για τα δύο ακίνητα.

Το νέο ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει, άνευ απροόπτου, τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ η νέα Μαρίνα θα χρειαστεί περίπου 2 χρόνια για την ολοκλήρωσή της.

Η ξενοδοχειακή επένδυση στο Ξενία Χίου

Το Ξενία Χίου βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Χίου και συγκεκριμένα στον κεντρικό παραλιακό δρόμο της πόλεως της Χίου.

Απέχει μόλις 700 μέτρα από το λιμάνι της Χίου και περίπου 2 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο του νησιού. Πρόκειται για τριώροφο κτίριο, δομημένης επιφάνειας περί τα 1.600 τ.μ., δυναμικότητας 50 κλινών και επί έκτασης εμβαδού περί τα 1.670 τ.μ.

Το Ξενία Χίου – Πηγή: ΕΤΑΔ

Το ιστορικό ακίνητο αποτελεί έργο του αρχιτέκτονα Κώστα Σταμάτη, κατασκευάστηκε το 1958 και έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς αποτελεί ιδιαίτερο και σημαντικό δείγμα της μοντέρνας αρχιτεκτονικής του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα και της πρώτης συντονισμένης κρατικής προσπάθειας για τη δημιουργία πρότυπων τουριστικών υποδομών στην Ελλάδα.

Πλέον, με την επένδυση του Ομίλου Τσάκου, θα μεταμορφωθεί σε πολυτελές boutique ξενοδοχείο, δυναμικότητας επίσης 50 κλινών, ενώ θα είναι μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες εντός του κτιρίου (καθαίρεση κατεστραμμένων τμημάτων εσωτερικά) ενώ εξωτερικά θα αποκατασταθούν οι όψεις, καθώς το Ξενία Χίου (όπως και όλα τα Ξενία) έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο κτίριο και θα πρέπει να διατηρηθεί η αρχιτεκτονική και αισθητική του.

Η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2020 υπεγράφη η σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης (50 έτη) του Ξενία Χίου ανάμεσα στην ΕΤΑΔ και την εταιρεία Avlum Enterprises Company Limited, του Ομίλου Τσάκου.

Επίσης, η ίδια εταιρεία, σε κοινοπρακτικό σχήμα, έχει αναλάβει και τη μακροχρόνια παραχώρηση (για 40 έτη) της Μαρίνας Χίου, την οποία θα ανακατασκευάσει με στόχο τη δημιουργία σύγχρονης μαρίνας τουριστικών σκαφών, δυναμικότητας 180 θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής μήκους έως 25 μέτρων.

Επίσης, θα δημιουργηθούν έως 6.900 τ.μ. στεγασμένων εγκαταστάσεων για χρήσεις τουρισμού-αναψυχής.

Advertisement

TRENDING