ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στην τελική ευθεία για την 5άστερη τουριστική επένδυση Project Blue στη Μύκονο

Published

on

Μακέτα από την 5άστερη επένδυση Project Blue στη Μύκονο

Στην τελική ευθεία βρίσκονται πλέον οι διαδικασίες για το Project Blue στη Μύκονο, ένα από τρία μεγάλα τουριστικά – ξενοδοχειακά projects που “τρέχει” η Grivalia αυτό τον καιρό.

Πρόκειται για τη μεγάλη τουριστική επένδυση για ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grivalia Hospitality, Γιώργος Χρυσικός, μιλώντας στο 6ο Delphi Economic Forum, η εταιρεία προχωρά μεγάλες τουριστικές επενδύσεις και το Project Blue είναι μια από αυτές.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι “στη νέα γενιά των ξενοδοχείων δίνουμε μεγάλη βαρύτητα όσον αφορά στην αειφορία, στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος αλλά και στα ενεργειακά κτίρια”.

Για την επένδυση, η οποία έχει ήδη ενταχθεί στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων, αναμένεται σύντομα το τελευταίο βήμα που είναι το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.).

Η περιοχή που θα γίνει η επένδυση Project Blue στη Μύκονο

Το προφίλ του Project Blue

Η επένδυση αφορά τη δημιουργία ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων 5 αστέρων σε έκταση περίπου 100 στρεμμάτων στην περιοχή Άνω Μερά Μυκόνου, 400 μέτρα μόλις από την παραλία Καλό Λιβάδι.

Η δυναμικότητα του νέου ξενοδοχείου θα είναι 150 δωμάτια / 340 κλίνες που θα αποτελούνται από

  • 100 δωμάτια επισκεπτών (25-59 τ.μ.)
  • 1 τουριστική έπαυλη (276 τμ)
  • 4 προεδρικές σουίτες ( περίπου 170 τμ η καθεμία )
  • 4 βίλες (250-300 τμ)
  • 41 σουίτες (60-77 τμ)

Επιπρόσθετα, θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις spa εντός του συγκροτήματος, όπως και δωμάτια για τη διαμονή του προσωπικού.

Εκτιμάται ότι κατά την κατασκευή του έργου θα δημιουργηθούν 132 θέσεις εργασίας ενώ κατά τη λειτουργία του 300 θέσεις εργασίας.

Η συνολική επένδυση αγγίζει τα 60 εκ. ευρώ και στο project εκτός από την Grivalia Hospitality συμμετέχει και η Frontisa Management.

Σημειώνεται ότι βασικός μέτοχος της Grivalia Hospitality είναι η M&G Investments Management, επενδυτικός βραχίονας της Prudential σε Μ. Βρετανία και Ευρώπη, ενώ από 25% έχουν η Eurobank και η Eurolife FFH.

Advertisement

TRENDING