ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Δείτε πως θα γίνει το νέο ξενοδοχείο Coco-Mat στου Μακρυγιάννη

Published

on

Τα σχέδια για το νέο πολυτελές ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στην περιοχή του Μακρυγιάννη - Πηγή: ASPA Design

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό αναμένεται να γίνει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Coco-Mat της Μπλε Κέδρος στην περιοχή του Μακρυγιάννη.

Ο συνδυασμός σύγχρονης αρχιτεκτονικής με τις διατηρητέες όψεις δημιουργεί ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα, που θα αναβαθμίσει το ακίνητο (από εγκαταλελειμένο πολυώροφο πάρκινγκ) σε κτίριο μοντέρνας αισθητικής.

Το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στην οδό Φαλήρου 22-22β και στον δρόμο πίσω, στο ίδιο τετράγωνο, την οδό Δημητρακοπούλου 21-23-25. Το ακίνητο αγοράστηκε από την Μπλε Κέδρος τ0 2018 μετά από πλειστηριασμό, έναντι τιμήματος 1,38 εκ. ευρώ.

Σε αυτό είχε δημιουργηθεί 9ώροφος σταθμός αυτοκινήτων (parking) με δύο υπόγεια, στο κέλυφος διατηρητέου κτιρίου, συνολικής επιφάνειας 5.410 τ.μ, σε οικόπεδο 814 τ.μ.

Τα σχέδια για το ξενοδοχείο

Το νέο ξενοδοχείο θα ενταχθεί στην οικογένεια των ξενοδοχείων Coco-Mat και θα έχει 117 δωμάτια με 171 κλίνες.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται να γίνει

  • ενοποίηση- ενσωμάτωση στη λειτουργία του κτιρίου των διατηρητέων όψεων (τα ανοίγματα των οποίων χρησιμοποιούνται π.χ. για την είσοδο- έξοδο στο ξενοδοχείο) και αποκατάστασή τους
  • ενσωμάτωση των ελεύθερων ακάλυπτων χώρων (περίκλειστη αυλή) στη λειτουργία του κτιρίου
  • σχεδιασμός όψεων νέου κτιρίου με ανάδειξη των διατηρητέων όψεων, υλικό και διαχείριση όψεων που “δένουν” αρμονικά με τις διατηρητέες και τους προσδίδει πρωταγωνιστικό ρόλο

Από το 2019 είχε ξεκινήσει η διαδικασία για την αξιοποίηση του ακινήτου και τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο. Συγκεκριμένα, είχε κατατεθεί αρχιτεκτονική μελέτη στην αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού που ασχολείται με τα διατηρητέα κτίρια.

Μάλιστα, η αρχική μελέτη τροποποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν ζητήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να μειωθεί το ύψος του ξενοδοχείου, σύμφωνα με τα όσα προωθούνται για τα ύψη των κτιρίων στη συγκεκριμένη περιοχή με το Προεδρικό Διάταγμα που προετοιμάζεται.

Πάντως, στη μελέτη, το ύψος του νέου ξενοδοχείου θα είναι μικρότερο από τα διπλανά κτίρια και χαμηλότερο από όσα προβλέπει και ο ΝΟΚ , οπότε δεν αναμένεται να παρουσιαστεί θέμα όταν θα έρθει η ώρα των αποφάσεων.

Για την αρχιτεκτονική μελέτη έχει ήδη γνωμοδοτήσει θετικά το αρμόδιο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθήνας και την παραπέμπει στο Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Η μελέτη έχει εκπονηθεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο ASPA Design.

Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγαλύτερη ανάλυση

 

TRENDING