ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στα σκαριά 8 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν τα νέα ξενοδοχεία

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva

Θετικά είναι τα μηνύματα για την πορεία του τουρισμού στις Κυκλάδες. Το αισιόδοξο κλίμα αποτυπώνεται με την σημαντική εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς επενδυτών και τις ουκ ολίγες ξενοδοχειακές επενδύσεις των τελευταίων δύο μηνών.

Δείτε τις νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στις Κυκλάδες (πλην Σαντορίνης).

  • Στα σκαριά βρίσκεται νέο ξενοδοχείο στα Κουφονήσια. Το νέο έργο αφορά στην αλλαγή χρήσης ισόγειων ενοικιαζόμενων δωματίων σε ξενοδοχείο και την προσθήκη νέων, για τη δημιουργία νέου ξενοδοχείου 3 αστέρων. Το νέο ξενοδοχείο θα αναπτυχθεί σε ακίνητο συνολικής επιφάνειας 5,8 στρεμμάτων περίπου στον Κάβο Κουφονησίου. Για το έργο έχει ήδη προεγκριθεί από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η σχετική οικοδομική άδεια.
  • Πράσινο φως δόθηκε για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Μήλο. Συγκεκριμένα, προεγκρίθηκε από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μήλου η οικοδομική άδεια για την ανέγερση του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων στο νησί. Το νέο ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 19 στρεμμάτων περίπου, στη θέση Ακρωτήρι – Χαλάκα.
  • Μια ακόμη επένδυση στην Μήλο. Το έργο αφορά στη δημιουργία νέου ξενοδοχείου 4 αστέρων με υπόγεια και πισίνες. Το νέο ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί σε έκταση 4,4 στρεμμάτων περίπου στην περιοχή Επτάστομος, στον Αδάμαντα Μήλου. Για το έργο έχει εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μήλου.
  • Δρομολογείται νέο ξενοδοχείο σε περιοχή της Νάξου, αφού προεγκρίθηκε από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η οικοδομική άδεια για το νέο ξενοδοχείο στο νησί. Το κατάλυμα θα γίνει σε έκταση 4,6 στρεμμάτων περίπου, στην περιοχή Λάκκοι – Καλαμουριά, στον Άγιο Αρσένιο. Φορέας του έργου είναι η εταιρεία PLAKA BEACH Ι.Κ.Ε., που είναι και μισθώτρια του ακινήτου.
  • Νέο ξενοδοχείο βρίσκεται στα σκαριά στη Νάξο. Πρόσφατα προεγκρίθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η οικοδομική άδεια για το νέο κατάλυμα. Το ξενοδοχείο θα είναι 3 αστέρων και θα διαθέτει τμήμα φυτεμένου δώματος και υπόγειο.
  • Πράσινο φως και για τρίτο, νέο ξενοδοχείο στη Νάξο, καθώς εγκρίθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η σχετική οικοδομική άδεια. Το έργο αφορά τόσο στην κατασκευή νέων ισόγειων κτιρίων για χρήση ξενοδοχείου 4 αστέρων, με εσωτερικούς εξώστες και υπόγεια, όσο και στην αλλαγή χρήσης υφιστάμενου κτιρίου γραφείων σε ξενοδοχείο. Η νέα επένδυση δρομολογείται σε ακίνητο, συνολικής επιφάνειας 9,6 στρεμμάτων περίπου, στην περιοχή Στελίδα Αγίου Αρσενίου. Φορέας της επένδυσης, σύμφωνα με την οικοδομική άδεια, είναι η LAGUNA COAST A.E.
  • Επένδυση για νέο ξενοδοχείο προχωρά και στη Σύρο. Συγκεκριμένα, προεγκρίθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης η οικοδομική άδεια για το εν λόγω έργο. Αφορά στην ανέγερση νέου ξενοδοχείου 4 αστέρων σε έκταση επιφάνειας 1,2 στρεμμάτων περίπου στην περιοχή Αργελιό στο Φοίνικα Σύρου. Σύμφωνα με την προέγκριση, φορέας του έργου (και μισθωτής της έκτασης) είναι η εταιρεία SOLANO SUITES Ι.Κ.Ε.
  • Το παρόν στις τουριστικές επενδύσεις δίνει και η Σχοινούσα. Το έργο αφορά στη δημιουργία νέου 5άστερου ξενοδοχείου 4 αστέρων. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 13,6 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Γερολιμνιώνας Μεσσαριάς. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Επιπλέον, ειδικά για την Σαντορίνη, δείτε τις νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις εδώ.

Advertisement

TRENDING