ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Διαγωνισμός προμήθειας νέων σκαφών περιπολίας από το Λιμενικό

Published

on

Διαγωνισμό ύψους 49 εκατ. ευρώ προκηρύσσει το Λιμενικό για την απόκτηση 28 νέων περιπολικών σκαφών που θα καλύψουν επιχειρησιακές ανάγκες του Σώματος.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά και με βάση τη βέλτιστη σχέση ποιότητας – τιμής, για την ανάδειξη αναδόχου από τον οποίο θα γίνει η αγορά των 28 περιπολικών σκαφών.

Ο διαγωνισμός προβλέπει την προμήθεια 10 περιπολικών πνευστού τύπου μήκους 11 – 12 μέτρων με προϋπολογισθείσα δαπάνη ύψους 2,2 εκατ. ευρώ. Επίσης, έχει προϋπολογισθεί δαπάνη ύψους 46,8 εκατ. ευρώ για 13 ταχύπλοα μήκους 16 – 19,5 μέτρων με δικαίωμα προαίρεσης μέχρι επιπλέον 5 σκαφών ίδιου μήκους.  

Η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.promitheus.gov.gr λήγει την 1η Απριλίου 2019 και η αποσφράγιση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας – Τομέας Σύνορα και Θεωρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ευρωπαϊκή συμμετοχή 90% και εθνική συμμετοχή 10%.

Advertisement

TRENDING