ΔΙΕΘΝΗ

Κροατία: Υπεγράφη πρωτόκολλο για την εξαγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κίνα

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ευκαιρίες για την ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού της κροατικής γαλακτοβιομηχανίας έχει η κινεζική αγορά, όπως υπογράμμισαν εκπρόσωποι των κτηνιατρικών υπηρεσιών των δύο χωρών (Κροατίας - Κίνας), στη διάρκεια της υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας, με το οποίο οι κροατικές γαλακτοβιομηχανίες έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξάγουν τα προϊόντα τους στην κινεζική αγορά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κροατικής ένωσης γαλακτοβιομηχανιών CroMilk, Ντάλιμπορ Γιάντα, το πρωτόκολλο δίνει την ευκαιρία στις κροατικές επιχειρήσεις να αναζητήσουν νέα πεδία δραστηριοποίησης και να βελτιώσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Ωστόσο - πρόσθεσε - οι κροατικές γαλακτοβιομηχανίες θα πρέπει να παράγουν ποσότητα γάλακτος που θα είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις ανάγκες των καταναλωτών της κινεζικής αγοράς.

«Η ευκαιρία εισόδου της κροατικής γαλακτοβιομηχανίας σε μια αγορά 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων, στην οποία κάθε πολίτης καταναλώνει - κατά μέσο όρο - 100 γραμμάρια γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων/ ανά ημέρα, είναι σημαντική», ανέφερε ο κ. Γιάντα.

Από το πρωτόκολλο προκύπτει ότι, τα προϊόντα των κροατικών γαλακτοβιομηχανιών πληρούν τους υγειονομικούς όρους και διαθέτουν τις αναγκαίες κτηνιατρικές πιστοποιήσεις και μπορούν να εξαχθούν στην κινεζική αγορά. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κροατίας, το 2018, 55.831 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, αξίας 514 εκατομμυρίων κούνα εξήχθησαν από την Κροατία. Η αξία των γαλακτοκομικών προϊόντων ήταν αυξημένη κατά 13,9% έναντι του 2017.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλέστερα

Επικοινωνία

 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με κάποιον από τους παρακάτω τρόπους:

Email: bizness.gr@gmail.com

Tel:2130405600