ΔΙΕΘΝΗ

«Βουτιά» για τη μετοχή της Thomas Cook, μείωσε την τιμή-στόχο σε μηδέν η Citi

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το ένα τέταρτο της αξίας τους έχασαν σήμερα οι μετοχές της Thomas Cook, με τα ομόλογα του ομίλου να υποχωρούν σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο, μετά την υποβάθμιση της σύστασης από τη Citi σε 'sell' και τη μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή σε μηδέν, ύστερα από την τελευταία προειδοποίηση κερδών της εταιρείας.

Η μετοχή της αρχαιότερης εταιρίας ταξιδίων στον κόσμο, που έχει δεχθεί πλήγμα από τη μείωση της ζήτησης για πακέτα διακοπών και τα υψηλά επίπεδα χρέους, διαμορφώθηκε νωρίτερα στις 12,1 πένες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2012 και αναμενόταν να καταγράψει τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της από τον Νοέμβριο του 2011.

Χθες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εταιρεία προχώρησε στην τρίτη προειδοποίηση για τα κέρδη της μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, λέγοντας ότι οι εκπτώσεις και το υψηλότερο κόστος καυσίμων και καταλυμάτων θα την επηρεάσουν αρνητικά κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Η μετοχή της υποχώρησε νωρίτερα έως και 38%, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν 78,6 εκατ. λίρες από την αξία της εταιρίας και η κεφαλαιοποίησή της να διαμορφωθεί γύρω στα 223,75 εκατ. λίρες. Τα ομόλογα του ομίλου λήξης 2022 υποχώρησαν νωρίτερα κατά 7 σεντς, στο χαμηλότερο ιστορικά επίπεδό τους και κάτω από το 50% της ονομαστικής τους αξίας. Το κόστος ασφάλισης έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS) αυξήθηκε στο 51% από το 48% χθες.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημοφιλέστερα

Επικοινωνία

 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με κάποιον από τους παρακάτω τρόπους:

Email: bizness.gr@gmail.com

Tel:2130405600