ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δυναμική συμμετοχή της ΛΑΒΑ στη Διεθνή Αγροτική Έκθεση GFIA 2019

Published

on

Η ΛΑΒΑ Μεταλλευτική και Λατομική, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, συμμετείχε δυναμικά στην 6η Διεθνή Αγροτική Έκθεση GFIA 2019 (Global Forum for Innovations in Agriculture), το μεγαλύτερο αγροτικό γεγονός στη Μέση Ανατολή, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απρίλιου 2019 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Διεθνές εκθεσιακό κέντρο του Abu Dhabi.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η ΛΑΒΑ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει σε χιλιάδες καλλιεργητές και παραγωγούς του κλάδου της αγροτικής βιομηχανίας από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, τις ολοκληρωμένες λύσεις για το σύγχρονο καλλιεργητή, που συνδυάζουν τη δύναμη της φύσης με την καινοτομία και την υψηλή ποιότητα απόδοσης. Ειδικότερα, στο περίπτερο της ΛΑΒΑ παρουσιάστηκε το agroLAVA, το ιδανικό φυσικό ελληνικό υπόστρωμα για εφαρμογή σε υδροπονικές καλλιέργειες. Το agroLAVA έχει πιστοποιηθεί με το Ευρωπαϊκό οικολογικό σήμα Ecolabel, ενώ η ανάπτυξη και η συσκευασία του έχει γίνει σύμφωνα με προδιαγραφές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίσης, παρουσιάστηκε η ολοκληρωμένη λύση OikiaLAVA, ένα πρωτοποριακό υπόστρωμα με βασικό συστατικό την ελαφρόπετρα. Πρόκειται για έτοιμο σάκο που διευκολύνει την παραγωγή λαχανικών στο σπίτι, χωρίς τη χρήση λιπασμάτων. Η έκθεση GFIA αποτελεί το μεγαλύτερο αγροτικό γεγονός στη Μέση Ανατολή και από το 2014 έχει συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση του κλάδου, καθώς έχει κατευθύνει περισσότερους από 30.000 καλλιεργητές και επιχειρηματίες στην ανακάλυψη καινοτόμων και βιώσιμων γεωργικών λύσεων.

Advertisement

TRENDING