ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο συνεταιριστικές τράπεζες υπέγραψαν τη συμμετοχή τους στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Αγροτικής Ανάπτυξης

Published

on

Οι συνεταιριστικές τράπεζες Καρδίτσας και Θεσσαλίας είναι οι πρώτες που υπέγραψαν για τη συμμετοχή τους στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Αγροτικής Ανάπτυξης όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει και η υπογραφή των συμφωνιών από την Τράπεζα Πειραιώς και την ProCredit, ενώ στη συνέχεια έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και θα ενταχθούν στο πρόγραμμα η Εθνική Τράπεζα, η ALPHA BANK, η Eurobank και η Παγκρήτια Τράπεζα.

Σημειώνεται πως τα αρχικά κεφάλαια του Ταμείου ανέρχονται σε 80 εκατ. ευρώ τα οποία δεσμεύθηκαν από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ενώ τα χρήματα τα οποία προβλέπονται να «πέσουν» στην αγορά, θα φτάσουν τα 400 εκατ. ευρώ.

Στελέχη του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπογράμμιζαν ότι το ποσό των 80 εκατ. ευρώ είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν δοθεί στην Ευρώπη.

Έτσι τα φυσικά και νομικά πρόσωπα του πρωτογενούς τομέα θα έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν δάνεια από τα πιστωτικά ιδρύματα που ξεκινούν από τις 10.000 ευρώ, με χαμηλά επιτόκια και μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής.

Advertisement

TRENDING