ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Εγκρίθηκαν οι επενδύσεις για 4 νέα ξενοδοχεία σε Αθήνα και Πειραιά – Σε ποιές περιοχές θα γίνουν

Published

on

Η Αθήνα από ψηλά - Design by Canva Pro

Εγκρίθηκαν οι επενδύσεις για 4 νέα ξενοδοχεία σε Αθήνα και Πειραιά, συνεχίζοντας το κύμα τουριστικών επενδύσεων στην Αττική.

Το πρώτο ξενοδοχείο θα γίνει στην περιοχή του Μεταξουργείου. Η επένδυση αφορά τη δημιουργία ξενοδοχείου 9 ορόφων, με δώμα και υπόγεια, δυναμικότητας έως 100 κλινών, στην οδό Αγίου Παύλου 28, κοντά στο Σταθμό Λαρίσης και την πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η οικοδομική άδεια ενώ έχει δοθεί και το “πράσινο φως” από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για θέματα αρχαιολογικής νομοθεσίας. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία

Η δεύτερη επένδυση αφορά νέο ξενοδοχείο στο Μαρούσι. Το νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων θα έχει δυναμικότητα 15 δωματίων και 33 κλινών και θα γίνει στο Μαρούσι, επί της οδού Σαλαμίνος 22-26, πολύ κοντά στη Λεωφόρο Κηφισίας. Η επένδυση έχει ήδη εγκριθεί προς χρηματοδότηση από τον Αναπτυξιακό Νόμο. Το ύψος της επένδυσης  ξεπερνά τα 1,2 εκατ. ευρώ και θα ενισχυθεί με το ποσό των 361.000 ευρώ περίπου με τη μορφή επιχορήγησης. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία MAKARU ΕΠΕ.

Το τρίτο ξενοδοχείο θα γίνει στο Δήμο Αθηναίων με φορέα της επένδυσης την εταιρεία ΚΡΕΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.. Το νέο ξενοδοχείο θα είναι 3 αστέρων και δυναμικότητας 20 δωματίων και 43 κλινών. Το ύψος της επένδυσης αγγίζει τα 1,03 εκατ ευρώ και έχει ήδη ενταχθεί στο καθεστώς του Αναπτυξιακού Νόμου. Το έργο θα ενισχυθεί με το ποσό των 309.000 ευρώ περίπου με τη μορφή επιχορήγησης.

Η τέταρτη επένδυση αφορά νέο ξενοδοχείο στον Πειραιά. Το νέο ξενοδοχείο θα είναι 4 αστέρων και θα έχει δυναμικότητα 20 δωματίων και 46 κλινών. Η επένδυση 3,074 εκατ. ευρώ θα ενισχυθεί μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου με το ποσό των 862.000 ευρώ περίπου. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία COSMAR M.I.K.E.

Advertisement

TRENDING