ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Εγκρίθηκε η ανακαίνιση του 5άστερου Elivi Skiathos

Published

on

To 5άστερο Elivi Skiathos, στο Ξενία Σκιάθου - Πηγή: ΥΠΕΝ

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος το έργο ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του Ξενία Σκιάθου, στο οποίο λειτουργεί ήδη το 5άστερο ξενοδοχείο και τουριστικό χωριό Elivi Skiathos.

Συγκεκριμένα, στην πρόσφατη συνεδρίασή του, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ), υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, ενέκρινε την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας του συγκροτήματος.

Το κτίριο του Ξενία ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο ως μια κύρια ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων δυναμικότητας 64 κλινών βρίσκεται στο ψηλότερο δυτικό άκρο του ακινήτου συνολικής έκτασης 65.977 τ.μ.. στη Σκιάθο.

Η αναθεώρηση κρίνεται σκόπιμη για τη σωστή λειτουργία και εξυπηρέτηση του ξενοδοχείου πέντε αστέρων, τη διευκόλυνση του προσωπικού που θα εργάζεται στο κατάλυμα καθώς και τους επισκέπτες με ιδιαίτερη μέριμνα για εμποδιζόμενα άτομα και ΑΜΕΑ.

Επιπλέον, οι μεταβολές αυτές συμβάλλουν στον βιοκλιματικό σχεδιασμό για την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώματος τόσο λόγω μετακινήσεων εντός του Τουριστικού Χωριού όσο και της επιπρόσθετης σκίασης που προσφέρουν.

Advertisement

TRENDING