ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Εγκρίθηκε νέα ξενοδοχειακή επένδυση 5 αστέρων στη Ρόδο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva

Συνεχίζεται η επενδυτική δραστηριότητα στο δημοφιλές νησί της Ρόδου καθώς νέα επενδυτικά πλάνα λαμβάνουν εγκρίσεις για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας στο δημοφιλές νησί.

Συγκεκριμένα άλλο ένα επενδυτικό πλάνο οδεύει προς υλοποίηση στο νησί της Ρόδου, μετά από έγκριση σχετικού επενδυτικού σχεδίου επιχείρησης από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η συγκεκριμένη επένδυση αφορά την δημιουργία ενός νέου πεντάστερου ξενοδοχείου και θα λάβει χώρα στο βόρειο τμήμα του νησιού, δυτικά της πόλης της Ρόδου στην περιοχή  Βαγιές, της Δημοτικής Ενότητας Καλυθιών, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες πληροφορίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το επενδυτικό πλάνο

Αναλυτικά και σύμφωνα με τις δημοσιευμένες πληροφορίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων το επενδυτικό πλάνο της επιχείρησης «GUD ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «GUD ΑΕ» έλαβε έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης για υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Δ΄ κύκλος).

Η νέα επένδυση η οποία έλαβε έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προβλέπει την δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, κατηγορίας πέντε αστέρων.

Για το κατάλυμα προβλέπεται δυναμικότητα 20 σουιτών και 5 διώροφων διαμερισμάτων τα οποία θα είναι συνολικά 30 δωμάτια και 60 κλίνες.

Το κόστος της επένδυσης βρίσκεται στα 6.920.723,31 ευρώ με το ενισχυόμενο κόστος της επένδυσης να είναι της τάξεως των 5.979.250,29 ευρώ.

Επίσης για την συγκεκριμένη επένδυση θα υπάρξει ενίσχυση με την μορφή επιχορήγησης ύψους 2.394.200,11 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας οι οποίες θα δημιουργηθούν από την συγκεκριμένη επένδυση ανέρχονται στις 10,50 Ετήσιες Μονάδας Εργασίας.

Advertisement

TRENDING