LOGISTICS

Έως το τέλος του 2021 έτοιμο το νέο logistics hub της ACS στο Αιγάλεω

Published

on

Το νέο logistics hub της ACS στο Αιγάλεω

Παρά την επέλαση της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα, προχωρά με γοργούς ρυθμούς το μεγάλο έργο κατασκευής του νέου σύγχρονου logistics hub της ACS στο Αιγάλεω.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Απόστολος Γεωργαντζής, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Quest, στην οποία ανήκει και η ACS, κατά την τοποθέτησή του στο 11ο Sustainability Forum της Capital Link, το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Τότε θα είναι έτοιμο και πλήρως λειτουργικό για να τεθεί σε λειτουργία.

Η επένδυση της ACS στο νέο κέντρο διαλογής υπολογίζεται σε περίπου 40 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 18 εκ. ευρώ θα δαπανηθούν φέτος για την ολοκλήρωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας για το νέο logistics hub στην Πέτρου Ράλλη στο Αιγάλεω εγκρίθηκε και προς χρηματοδότηση από τον Αναπτυξιακό Νόμο. Η κρατική ενίσχυση που θα λάβει η ACS αγγίζει τα 5 εκ. ευρώ και θα δοθεί μέσω φοροαπαλλαγών.

Η επένδυση logistics θα πενταπλασιάσει την έως σήμερα δυναμικότητα διαλογής δεμάτων της εταιρείας, αυξάνοντας την ωριαία δυνατότητα σε 50.000 αποστολές / ώρα, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα στην ελληνική αγορά.

Οι νέες εγκαταστάσεις κατασκευάζονται σε οικόπεδο 27 στρεμμάτων και η συνολική δομημένη επιφάνεια θα αγγίξει τα 31.000 τ.μ. σε τρεις ορόφους.

Το νέο κέντρο εκτός από τις εγκαταστάσεις για τη διαλογή των αποστολών, θα περιλαμβάνει κατάστημα, γραφεία, αποθηκευτικούς χώρους αλλά και μεγάλο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων (310 σε αριθμό) και φορτηγών φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων (50).

Tην κατασκευή του hub έχει αναλάβει η ANAX Group.

Advertisement

TRENDING