ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Επεκτείνονται σε Ελλάδα και Μεσόγειο τα ξενοδοχεία Ella Hotels & Resorts – Πού θα επενδύσουν

Published

on

Elissa Lifestyle Resort - Πηγή: Ella Resorts

H H.I.G. Capital κορυφαία διεθνής εταιρεία εναλλακτικών επενδύσεων με υπό διαχείριση κεφάλαια 60 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε ότι αρκετές από τις θυγατρικές της έχουν συνδυάσει τα ξενοδοχειακά τους assets δημιουργώντας την Ella Hotels & Resorts.

Η Ella θα διαχειρίζεται μια συλλογή από «eco-chic» θέρετρα σε όλη τη Νότια Ευρώπη.

Όταν ολοκληρωθούν τα πλάνα ανάπτυξης και ανακαινίσεων, το χαρτοφυλάκιο της Ella θα αποτελείται από 13 ξενοδοχεία με συνολικά 4.500 δωμάτια, που θα βρίσκονται σε πέντε από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Εκτιμάται ότι το χαρτοφυλάκιο της Ella θα έχει αξία που θα υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.

Τα Ella Hotels & Resorts θα επεκταθούνπεραιτέρω σε επιπλέον προορισμούς διακοπών στη Μεσόγειο, εστιάζοντας σε ευκαιρίες σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία, με στόχο να φτάσει τα 10.000 δωμάτια συνολικά.

Ο Riccardo Dallolio, Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής της H.I.G. Realty στην Ευρώπη, σχολίασε:

«Πιστεύουμε ότι η αγορά των μεσογειακών θέρετρων είναι ένας από τους πιο ελκυστικούς κλάδους ακινήτων με τις καλύτερες τάσεις. Εκτός από την ισχυρή ανάκαμψη των παγκόσμιων ταξιδιών, η πρόσφατη αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας επέτρεψε μια ακόμη ισχυρότερη ανάκαμψη στην αγορά των resorts. Πιστεύουμε ότι η Ella έχει τη δυνατότητα να γίνει ηγέτης στον τομέα των μεσογειακών θερέτρων και εργαζόμαστε για μια σειρά από συναλλαγές για την περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας».

Ο Στέλιος Θεοδοσίου, Διευθύνων Σύμβουλος στην H.I.G. Realty στην Ευρώπη, πρόσθεσε:

«Η ομάδα ξενοδοχείων Ella είναι μοναδικά τοποθετημένη για να αξιοποιήσει τις κύριες αναδυόμενες τάσεις στον κλάδο της φιλοξενίας, όπως η εξατομικευμένη εμπειρία, η ψηφιοποίηση του μοντέλου λειτουργίας, η υψηλή ιεράρχηση της υγείας και ευεξίας, καθώς και η αυξανόμενη σπουδαιότητα της βιωσιμότητας. Είμαστε ενθουσιασμένοι με το brand Ella και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων και στην επιχείρηση καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την πλατφόρμα».

Στα σκαριά 5 νέες επενδύσεις της H.I.G. σε ξενοδοχεία – Σε ποιές περιοχές αναζητά ευκαιρίες

Advertisement

TRENDING