ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Υπογραφές για 4 από τις 8 εργολαβίες του Πάτρα-Πύργος

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Τον δρόμο της υπογραφής παίρνει το μισό έργο του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος. Σύμφωνα με όσα είπε από τη Βουλή εχθές ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης το έργο θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com σήμερα θα υπογραφούν δύο συμβάσεις με ανάδοχο την ΙΝΤΕΡΚΑΤ (Αφοί Παπαιωάννου) και την Μεγάλη Τρίτη ακόμα δύο με ανάδοχο την GD Infrastrutture. Συνολικά τον δρόμο της κατασκευής θα πάρει το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από την Πάτρα (Μιντιλόγλι) μέχρι τη Βάρδα.

Την έναρξη του έργου θα παρακολουθήσει κλιμάκιο του Υπουργείου. Φυσικά για να ξεκινήσει σε πλήρη έκταση το έργο θα περάσει κάποιο διάστημα καθώς ως γνωστον (σε κάθε έργο που ξεκινά) θα χρειαστεί να εγκριθούν οι μελέτες εφαρμογής, να οριστικοποιηθούν οι δανειοθάλαμοι κ.α.

Σχετικά με τις άλλες δύο εργολαβίες της Κ/Ξ Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών πληροφορίες αναφέρουν πως προς το παρόν δεν έχουν προσκομιστεί εγγυητικές επιστολές (1ο και 4ο τμήμα).

Εχθές πέρασε από τη Βουλή και ακόμα μία εργολαβία για το τμήμα Αμαλιάδα-Δουναίικα με ανάδοχο την ΙΝΤΡΑΚΑΤ οπότε στο σύνολο οι εργολαβίες είναι επτά. Αυτό το τμήμα αναμένεται να υπογραφεί σε ορίζοντα 30-40 ημερών.

Η όγδοη εργολαβία από την Αμαλιάδα μέχρι την Κυλλήνη είναι προς το παρόν μπλοκαρισμένο λόγω δικαστικών προσφυγών στο ΣτΕ με τη δικάσιμο να έχει οριστεί για τις 11 Ιουνίου.

Ο χρόνος περαίωσης για κάθε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος είναι 42 μήνες.

 

Πηγή: Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δημοφιλέστερα

Επικοινωνία

 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με κάποιον από τους παρακάτω τρόπους:

Email: bizness.gr@gmail.com

Tel:2130405600