LOGISTICS

Έργα 400 εκ. ευρώ σε εξέλιξη & εστίαση σε γραφεία και logistics για την Prodea

Published

on

Τα κεντρικά γραφεία της Prodea Investments - Πηγή: Prodea Investments

Ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων 400 εκ. ευρώ παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η Prodea Investments, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες του εγχώριου real estate, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ακίνητα γραφείων και logistics, χωρίς να αποκλείει και τις οικιστικές επενδύσεις εφόσον παρουσιαστούν ευκαιρίες.

Αυτά προέκυψαν εν ολίγοις από την πρόσφατη τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας κατά την οποία η διοίκηση της εταιρείας αναφέρθηκε στους στόχους ανάπτυξης επενδύσεων και χαρτοφυλακίου αλλά και στις τάσεις που ακολουθεί και η ίδια όσον αφορά την επιλογή των ειδών ακινήτων στα οποία επενδύει και θα συνεχίσει να επενδύει.

Όσον αφορά την κατάσταση σήμερα, η εταιρεία διαθέτει ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων ύψους 400 εκ. ευρώ με την πλειονότητα από αυτά να αφορούν γραφεία και logistics. “Στόχος είναι το pipeline αυτό να βελτιώσει και να διαφοροποιήσει το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο” ανέφερε η διοίκηση της Prodea.

Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται και εμβληματικές επενδύσεις όπως ο Πύργος του Πειραιά (Piraeus Tower). Για το συγκεκριμένο έργο, η διοίκηση της εταιρείας δήλωσε ότι θα είναι μικτής χρήσης και ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το μίγμα. Η επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί το 2023.

Σχετικά με τις τάσεις στο εγχώριο real estate, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Άρις Καρυτινός, επανέλαβε οτι δύο είναι οι κατηγορίες που παρουσιάζουν ευκαιρίες και στις οποίες επενδύει η εταιρεία.

Για τα μεν γραφεία, σημείωσε ότιη ζήτηση υπάρχει αλλά αυτή τη στιγμή η προσφορά είναι μικρή και κυρίως το πρόβλημα (που ωθεί και τις τιμές σε υψηλά επίπεδα) είναι η έλλειψη ποιοτικών χώρων γραφείων. Το παιχνίδι θα κριθεί στην ποιότητα και την αειφορία και όχι στην ποσότητα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Καρυτινός.

Σχετικά με τις επενδύσεις logistics, ο κος Καρυτινός δήλωσε ότι “ο τομέας των logistics παρουσιάζει ευκαιρίες για επενδύσεις λόγω της εξαιρετικής θέσης της χώρας, της μεγάλης διακίνησης εμπορευμάτων από τα γύρω κράτη μέσω της Ελλάδας, αλλά και της αντοχής του κλάδου την περίοδο της κρίσης”.

Τέλος, σχετικά με τις οικιστικές επενδύσεις, αναφέρθηκε ότι (αν και δεν είναι προτεραιότητα της εταιρείας) κοιτάει την αγορά κυρίως για high-end ακίνητα στα Νότια Προάστια της Αθήνας αλλά και σε άλλες περιοχές αν υπάρξουν ευκαιρίες.

Advertisement

TRENDING