ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ

Έτος ανάπτυξης το 2023 για την Trade Estates με Χρηματιστήριο και 4 νέα εμπορικά πάρκα στα σκαριά

Published

on

To νέο retail park της Trade Estates στα Σπάτα - Πηγή: Trade Estates

Έτος ανάπτυξης το 2023 για την Trade Estates με εισαγωγή στο Χρηματιστήριο και 4 νέα εμπορικά πάρκα στα σκαριά.

Πριν από μερικές ημέρες παρουσιάστηκε η νέα ταυτότητα κάτω από την οποία θα βρίσκονται τα εμπορικά πάρκα που αναπτύσσει και λειτουργεί η Trade Estates, με την ευκαιρία των επίσημων εγκαινίων του νέου retail park TOP PARKS Πειραιώς στην οδό Πειραιώς.

Η νέα ταυτότητα TOP PARKS της εταιρείας θα “αγκαλιάσει” όλα τα εμπορικά πάρκα, αρχής γενομένης με το νέο retail park που αναπτύχθηκε από την Ten Brinke και πέρασε στο χαρτοφυλάκιο της Trade Estates πλέον.

Στα εγκαίνια, ο πρόεδρος της εταιρείας, Βασίλης Φουρλής, ανέφερε ότι

“Είμαστε χαρούμενοι που στο σύντομο διάστημα λειτουργίας της, η Trade Estates έχει αναπτύξει τόσο σημαντικά έργα και έχει συνάψει εξαιρετικές συνεργασίες, ενώ αναμένεται και συνέχεια”.

Συμπλήρωσε επίσης, ότι το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας έχει ήδη διασφαλίσει την αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου σε βάθος τετραετίας στα 476 εκατ. ευρώ από 286 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα με διπλασιασμό των ακινήτων από 9 που είναι σήμερα σε 18 έως το 2026 και της εκμισθώσιμης επιφάνειας στα 470.000 τ.μ. από 225.770 τ.μ σήμερα.

Ο στόχος του 2026 θα επιτευχθεί με επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ ενώ παράλληλα αξιολογούνται νέα πρότζεκτ που θα μπορούσαν να αυξήσουν την αξία του χαρτοφυλακίου στα 700 εκατ. ευρώ έως το 2028.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπούλης, CEO Trade Estates, ανέφερε ότι το 2023 θα είναι χρονιά αναπτύξεων για την εταιρεία με επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ έως το 2026 ενώ σημείωσε ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2023 τοποθετείται η είσοδός της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι η Trade Estates, διαθέτει σήμερα 9 εμπορικά ακίνητα:

Στο επενδυτικό της πλάνο, περιλαμβάνεται η δημιουργία σύγχρονων εμπορικών πάρκων σε όλη την Ελλάδα, με ναυαρχίδα το εμπορικό πάρκο στο «The Ellinikon Commercial Hub» αλλά και αναπτύξεις σε επιπλέον περιοχές της Ελλάδας όπως η Πάτρα, η Κρήτη και τα Σπάτα.

Μεγάλη συμφωνία Lamda – Φουρλή για νέο retail park μέσα στο Ελληνικό

Advertisement

TRENDING