ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Διαγωνισμός ”European Big Data Hackathon 2019”

Published

on

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της Eurostat, διοργανώνει, για δεύτερη φορά, κατά το χρονικό διάστημα 8 – 12 Μαρτίου 2019, στις Βρυξέλλες το διαγωνιστικό γεγονός European Big Data Hackathon 2019 στο πλαίσιο του συνεδρίου για τις Νέες Τεχνικές και Τεχνολογίες για τις Στατιστικές 2019 [New Techniques and Technologies for Statistics (NTTS) 2019].

Τριμελείς ομάδες από όλες τις χώρες της Ευρώπης θα διαγωνισθούν μεταξύ τους κατά την διάρκεια των ανωτέρω τριών (3) ημερών για τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών και εργαλείων δεδομένων, με στόχο την υποστήριξη λήψης πολιτικών αποφάσεων σε ένα τρέχον πολιτικό θέμα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, συνδυάζοντας τις επίσημες στατιστικές και τα μαζικά δεδομένα (Βig Data).

Οι ομάδες θα κληθούν να απαντήσουν σε μια συγκεκριμένη ερώτηση (specific policy question) ή στατιστική πρόκληση (statistical challenge), η οποία θα ανακοινωθεί την 1η ημέρα, ακριβώς πριν την έναρξη διεξαγωγής του διαγωνιστικού γεγονότος.

Επισημαίνεται ότι, σε αντίθεση με το προηγούμενο, οι συμμετέχουσες ομάδες θα συλλέξουν εκ των προτέρων μαζικά δεδομένα, χρησιμοποιώντας έξυπνες συσκευές και στη συνέχεια, θα αναπτύξουν πρωτότυπα “prototypes”, χρήσιμα για την ανάλυση και την εξαγωγή πληροφοριών από τα εν λόγω δεδομένα. Επίσης, οι ομάδες θα γνωρίζουν τον ευρύτερο τομέα που ανήκει το θέμα και τον κατάλογο με πηγές δεδομένων, ο οποίος θα τους παρασχεθεί νωρίτερα.

Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για μία ομάδα από κάθε Κράτος-Μέλος θα καλυφθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Προβλέπονται βραβεία για τη νικήτρια ομάδα και 2 επιλαχούσες ομάδες. Η νικήτρια ομάδα θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα των εργασιών της στο πλαίσιο του συνεδρίου NTTS 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία, τους στόχους και το αντικείμενο του Big Data Hackathon, 2019 (στα αγγλικά) μπορείτε να ανατρέξετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://ec.europa.eu/eurostat/cros/content/european-big-data-hackathon-2019_en

Advertisement

TRENDING