ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ξεκίνημα των συναλλαγών με πτώση των μετοχών

Published

on

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο άνοιγμα της συνεδρίασης, καθώς η υποχώρηση των τραπεζών και τα αδύναμα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα αντιστάθμισαν την άνοδο των μετοχών της εταιρίας AMS.

Στις 10:25 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κινείτο σε αρνητικό έδαφος. Οι περισσότεροι βασικοί δείκτες κινούνταν πτωτικά εκτός από τον βρετανικό FTSE 100, που κατέγραφε οριακές διακυμάνσεις. Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις των οικονομολόγων, αποτελώντας ένδειξη για την αδυναμία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. Αντίθετα, ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στη Γαλλία διατηρήθηκε σταθερός το πρώτο τρίμηνο ενώ τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ της Ισπανίας ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Οι τράπεζες ήταν το μεγαλύτερο βαρίδι στον δείκτη STOXX 600. Η Danske Bank, που βρέθηκε στη δίνη σκανδάλων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατέγραψε πτώση πάνω από 6% αφού αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή της για το 2019. Η Santander, η μεγαλύτερη τράπεζα της ευρωζώνης βάσει κεφαλαιοποίησης, υποχώρησε ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. Στον αντίποδα, η εταιρία ολοκληρωμένων κυκλωμάτων AMS κατέγραψε άλμα 16% καθώς τα κέρδη πρώτου τριμήνου ήταν καλύτερα των αναμενόμενων ενώ ανακοίνωσε θετικές προβλέψεις για το δεύτερο τρίμηνο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

TRENDING