ΚΤΙΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

[ΦΩΤΟ] Δείτε πώς θα “μεταμορφωθεί” το Anatolia College στη Θεσσαλονίκη – Ποιοί κορυφαίοι αρχιτέκτονες θα το σχεδιάσουν

Published

on

Image Credit: Bennetts Associates

Στο διακεκριμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Bennetts Associates ανατέθηκε ο επανασχεδιασμός της πανεπιστημιούπολης του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη.

Η πανεπιστημιούπολη καλύπτει συνολικά περίπου 220 στρέμματα σε μια όμορφη και ιστορική τοποθεσία στους λόφους πάνω από τη Θεσσαλονίκη.

Image Credit: Bennetts Associates

Η εταιρεία επιλέχθηκε μέσω μιας αυστηρής διαδικασίας από μια τελική λίστα που περιελάμβανε τα γραφεία UNStudio και NADAA, και μια αρχική λίστα με τα αναγνωρισμένα ξένα γραφεία Foster +Partners, Bjarke Ingels Group και Gensler.

Η Bennetts Associates θα υποστηριχθεί από τους καταξιωμένους αρχιτέκτονες τοπίου Grant Associates, καθώς και από τη Buro Happold (βιωσιμότητα/συγκοινωνιακή μελέτη), Alexi Marmot Associates (εκπαιδευτική ενημέρωση) και Betaplan (συνεργαζόμενοι αρχιτέκτονες στην Ελλάδα).

Image Credit: Bennetts Associates

Ως βασική αρχή του διαγωνισμού, οι σχεδιαστικές ιδέες της Bennetts Associates και των συνεργατών της βασίζονται σε ένα θέμα «δασικής πανεπιστημιούπολης» (forest campus) ενοποιώντας την τοποθεσία μέσα από ένα αισθητηριακό και βιωματικό ταξίδι.

Image Credit: Bennetts Associates

Στην πρόταση περιλαμβάνονται επίσης σημαντικές νέες είσοδοι, επανασχεδιασμένα προαύλια, διπλασιασμός του πρασίνου, νέος χώρος εκδηλώσεων στον τελευταίο όροφο με πανοραμική θέα στη θάλασσα και το βουνό, και ένα υπερσύγχρονο αμφιθέατρο 600 θέσεων.

Η ολοκλήρωση και έγκριση του masterplan έχει στόχο το καλοκαίρι του 2024.

Advertisement

TRENDING