ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

H νέα μεγάλη επένδυση της Dimand στη Θεσσαλονίκη – Σε ποιά περιοχή απέκτησε ακίνητο

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva

Δυναμική επέκταση και στην αγορά της Θεσσαλονίκης κάνει πλέον και η Dimand, με ένα νέο project σύγχρονων γραφείων στη δυτική πλευρά της πόλης να βρίσκεται στα σκαριά.

Η επένδυση αφορά το νέο business park που θα δημιουργηθεί στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης. Η περιοχή που έχει επιλεγεί είναι στρατηγική καθώς βρίσκεται κοντά στο λιμάνι και τα δικαστήρια, αλλά και σε άμεση σύνδεση με το κέντρο της πόλης.

Το οικόπεδο 6 στρεμμάτων που θα αποκτήσει και τυπικά σε λίγο καιρό η Dimand βρίσκεται στην οδό 26ης Οκτωβρίου, ακριβώς απέναντι από το παλιό ζυθοποιείο της ΦΙΞ.

Η περιοχή που θα γίνει το νέο business park στη Θεσσαλονίκη

Τι περιλαμβάνει η επένδυση

Σύμφωνα με τα πλάνα, θα κατασκευαστούν τρία κτίρια σύγχρονων γραφείων, 5 ορόφων το καθένα, τα οποία στη συνέχεια θα εκμισθωθούν, είτε συνολικά είτε τμηματικά, κάθετα (ανά κτίριο) ή και οριζόντια (όροφοι κτιρίων).

Το επενδυτικό πλάνο αποτελείται από δύο φάσεις. Στην 1η φάση θα κατασκευαστούν τα πρώτα 15.000 τ.μ. γραφείων ενώ στη 2η φάση τα υπόλοιπα 16.000 τ.μ.

Η συνολική επένδυση υπολογίζεται σε 35 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς του οικοπέδου.

Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, καθώς είναι ώριμο μελετητικά και αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η αδειοδότησή του.

Φορέας της επένδυσης αλλά και εταιρεία διαχείρισης του νέου συγκροτήματος γραφείων θα είναι η εταιρεία ΟΥΡΑΝΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ, 100% θυγατρική της Dimand.

Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί (η 1η φάση) σε 1-1,5 χρόνο από την έναρξη των εργασιών.

Όσον αφορά τους υποψήφιους μισθωτές των γραφείων, ήδη λαμβάνει χώρα έρευνα για την εύρεση των κατάλληλων εταιρειών, ενώ δεν αποκλείεται και η συνεργασία με μεγάλη εταιρείας τεχνολογίας που θα αποτελέσει και “μαγνήτη” για ολόκληρο το project.

Advertisement

TRENDING