ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η ΣΑΛΦΩ στις 200 μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές εταιρείες Συμβούλων Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων

Published

on

Μέσα στις 200 μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές εταιρείες Consulting Engineering and Architectural είναι και επίσημα η ελληνική εταιρεία ΣΑΛΦΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ σύμφωνα με την Σουηδική Ένωση Συμβούλων, που αποτελεί μία από τις πλέον έγκριτες δημοσιεύσεις κάθε χρόνο στον τεχνικό χώρο.

Σε αυτό το ΤΟΡ 200 η ΣΑΛΦΩ καταλαμβάνει την 182η θέση, που είναι εξαιρετικά τιμητική, αν σκεφτεί κανείς ότι σε αυτή τη λίστα βρίσκονται παραδοσιακές δυνάμεις του Ευρωπαϊκού χώρου. Το πιο εντυπωσιακό στοίχειο όμως είναι πως η ελληνική εταιρεία έκανε άλμα 110 θέσεων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά καθώς βρισκόταν στη θέση 292, δείχνοντας ταυτόχρονα και τη δυναμική της ανάπτυξη που εστιάζεται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις χώρες του Κόλπου.

Αυτή η μεγάλη επιτυχία έρχεται ως επακόλουθο της προηγούμενης διάκρισης, μόλις πριν ένα μήνα, από το αμερικάνικο περιοδικό ENR, με τη ΣΑΛΦΩ να κατατάσσεται την τελευταία τριετία (2016-2018) στη λίστα των 200 μεγαλύτερων μελετητικών εταιρειών του κόσμου.

Σήμερα η ΣΑΛΦΩ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ έχει 8 γραφεία ενώ τα τελευταία 4 χρόνια ο τζίρος της υπερδιπλασιάστηκε έχοντας εστιάσει στα έργα εξωτερικού (70%) και και το προσωπικό της εταιρείας συνεχώς αυξάνεται και όπως καταγράφεται στο report είναι 313 με τον αριθμό να ανεβαίνει συνεχώς, δίνοντας πολύτιμες θέσεις εργασίας σε Έλληνες μηχανικούς σε καιρούς ιδιαίτερα κρίσιμους για τον τεχνικό κλάδο.

Τα πιο πρόσφατα “επιτεύγματα” της εταιρείας είναι η υπογραφή διαχείρισης έργου μελέτης-κατασκευής νέου νοσοκομείου στη Μάλτα, το συμβόλαιο ανεξάρτητου μηχανικού στις επενδύσεις του ΟΛΘ, τη διαχείριση έργου μελέτων και κατασκευής δύο νέων Data Centers στο Αμπού Ντάμπι και άλλα σημαντικά έργα στο Education City στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα.

Πηγή: Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Advertisement

TRENDING