ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημερίδα για τον γραστρονομικό τουρισμό πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα

Published

on

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα τον Γαστρονομικό Τουρισμό στη Δυτική Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Πάτρα με θέμα την ανάδειξη της γαστρονομικής επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Νικολάου Κοροβέση και εντάσσεται στις δράσεις τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2020.

Στην ημερίδα, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου συμμετείχαν φορείς χάραξης πολιτικής και γαστρονομικής επιχειρηματικότητας.

«Στη δική μου αντίληψη, η Δυτική Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα, παρέχοντας «πακέτα» και υπηρεσίες 12μηνης διάρκειας, με έμφαση στον οικογενειακό και γενικότερα, τον ποιοτικό τουρισμό. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Από την πλευρά του ο κ. Κοροβέσης σημείωσε «βρισκόμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε συγκεκριμένες προτάσεις, πολιτικές και πρακτικές που θα αναδείξουν τη γαστρονομική ταυτότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Δυτικής Ελλάδας αναφέρθηκε εκτενώς ο Δρ Σωτήρης Βαρελάς Λέκτορας Στρατηγικού Μάνατζμεντ Τουριστικών Επιχειρήσεων και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικής Έρευνας του ΔΡ.Α.Τ.Τ.Ε. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαμόρφωση πολιτικής και εργαλείων τουριστικής προβολής τουριστικής γαστρονομίας, ενώ επεσήμανε την ανάγκη για την κατάρτιση ενός σχεδίου δράσης για την προώθηση του γαστρονομικού προϊόντος και τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα.

Ακολούθησε ανοικτός διάλογος με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων που συμμετείχαν στη διαδικασία και απαντήθηκαν επιμέρους ερωτήματα σε σχέση με τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ενέργειες, αλλά και πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν με στόχο «ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την γαστρονομία στη Δυτική Ελλάδα»

Advertisement

TRENDING