REAL ESTATE

Και επίσημα ΑΕΕΑΠ η Premia Properties – Εγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας της

Published

on

Και επίσημα μετατράπηκε και λειτουργεί ως ΑΕΕΑΠ η Premia Properties καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την άδεια λειτουργίας της.

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία ήδη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο μετατρέπεται σε ΑΕΕΑΠ. Η σύνηθης διαδικασία είναι πρώτα η ίδρυση ΑΕΕΑΠ και μετά η εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο με στόχο την άντληση κεφαλαίων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 949η/5.4.2022 συνεδρίασή του αποφάσισε Την παροχή άδειας λειτουργίας στην εταιρία «PREMIA ANΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (LEI 213800MU91F1752AVM79), για τη λειτουργία της ως ανώνυμη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2778/1999 και ως οργανισμού εναλλακτικών επενδύσεων (ΟΕΕ) με εσωτερική διαχείριση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 (παρ. 1, περ. (β)) και του άρθρου 6 (παρ. 3 ) του ν.4209/2013, υστέρα από την μετατροπή της από Α.Ε, σε A.E.E.A.Π. με την επωνυμία «PREMIA ANΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ».

Φρέσκα” κεφάλαια 100 εκατ. ευρώ & πού θα επενδυθούν

Άντλησε “φρέσκα” κεφάλαια 100 εκατ. ευρώ η Premia Properties, τα οποία θα επενδύσει σε ακίνητα σε στρατηγικά επιλεγμένους κλάδους.

Την Παρασκευή 21/1 ολοκληρώθηκε η δημόσια προσφορά για το νέο ομολογιακό δάνειο έως 100 εκατ. ευρώ και η ανταπόκριση της αγοράς ήταν μεγάλη, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην επενδυτική στρατηγική και την ομάδα της Premia Properties, εκ Σουηδίας και Ελλάδας.

Η προσφορά υπερκάλυψε κατά περισσότερο από 2 φορές το ανώτατο ποσό 100 εκατ. ευρώ (2,04 φορές για την ακρίβεια) και τα τελικά επιτόκια και αποδόσεις κρίνονται ιδιαίτερα ελκυστικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, 72 εκατ. ευρώ αντλήθηκαν από ιδιώτες επενδυτές και τα υπόλοιπα 28 εκατ. ευρώ από ειδικούς θεσμικούς επενδυτές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Ενημερωτικό Δελτίο, τα κεφάλαια (εφόσον αντληθούν 100 εκατ. ευρώ που είναι το μέγιστο ποσό) θα διατεθούν ως εξής:

  • 39,6 εκατ. ευρώ θα διατεθεί εντός 4 μηνών για την αποπληρωμή δανείου της εταιρείας
  • 53,9 εκατ ευρώ θα διατεθεί σε διάστημα 24 μηνών για επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία (υφιστάμενες ή νέες, συμπεριλαμβανομένων και δικαιωμάτων, μετοχών ή μεριδίων σε ακίνητη περιουσία)
  • 3 εκατ ευρώ θα διατεθούν σε διάστημα 24 μηνών ως κεφάλαιο κίνησης

Στόχος της Premia είναι να ενισχύσει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων κυρίως στους ακόλουθους τομείς:

  • στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics, βιομηχανικά ακίνητα),
  • στον τομέα εξυπηρετούμενων οικιστικών ακινήτων (serviced apartments),
  • στον τομέα των εμπορικών ακινήτων (big boxes),
  • σε κτίρια κοινωνικού χαρακτήρα, ιδιαίτερα στον χώρο της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης και δημόσιων υπηρεσιών (όπως ενδεικτικά σχολεία, χώρους περίθαλψης τρίτης ηλικίας)

Παράλληλα, η εταιρεία θα εξετάσει επιλεκτικά την είσοδό της σε άλλους τομείς ακινήτων, όπως για παράδειγμα τα ακίνητα γραφείων με εξαιρετικά λειτουργικά χαρακτηριστικά και εμπορικές προοπτικές, που πιστοποιούνται ενδεικτικά κατά LEED, WELL, BREEAM, EDGE κλπ.

Προχωρούν οι επενδύσεις της Premia Properties σε φοιτητικές κατοικίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη & Πάτρα

Advertisement

TRENDING