ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ

Και επίσημα στην Trade Estates το μεγαλύτερο εμπορικό πάρκο της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Το εμπορικό πάρκο Florida 1 στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: Florida 1

Και επίσημα στην Trade Estates πέρασε το μεγαλύτερο εμπορικό πάρκο της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Μετά την υπογραφή του συμφωνητικού αγοράς των μετοχών της εταιρείας ΚΤΗΜΑΤΟΔΟΜΗ Α.Ε., ιδιοκτήτριας του εμπορικού πάρκου Florida 1 στη Θεσσαλονίκη, το Δεκέμβριο, ολοκληρώθηκε πλέον η συναλλαγή ανάμεσα στις δύο εταιρείες.

Το τίμημα της αγοράς προσέγγισε τα 36 εκατ.ευρώ.

Ποιό είναι το εμπορικό πάρκο Florida 1

Το εμπορικό πάρκο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και εκτείνεται σε μια επιφάνεια 132.000 τ.μ., με εμπορικές επιφάνειες 31.407 τ.μ., μισθωμένες στο 100% σε 12 από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής στην Ελλάδα (Leroy Merlin, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, JUMBO, Κωτσόβολος, Μουστάκας, Jysk και άλλοι).

Το FLORIDA 1 έχει πετύχει εντυπωσιακές επιδόσεις ανάκαμψης στην εξέλιξη της πανδημίας, αναδεικνύοντας τα μοναδικά εμπορικά χαρακτηριστικά του καθώς και την ανθεκτικότητα του, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει την επιλογή της στρατηγικής της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ να επικεντρωθεί σε αυτή την κατηγορία εμπορικών ακινήτων.

Η εταιρεία μετά την συγκεκριμένη εξαγορά, αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα της κατά €4,5 εκατ. ετησίως.

Βρίσκεται γεωγραφικά στην ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή της Θέρμης, με εύκολη οδική πρόσβαση κοντά στο ανατολικό άκρο της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, ενώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στη συγκεκριμένη τοποθεσία θα λειτουργήσει σταθμός μετρό της Γραμμής 2 που συνδέει το αστικό κέντρο με το Αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Το εμπορικό πάρκο FLORIDA 1 μαζί με το γειτνιάζον κατάστημα ΙΚΕΑ, ακίνητο ιδιοκτησίας της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ, δημιουργούν έναν εμπορικό κόμβο 50.000 τ.μ., στον οποίο η εταιρεία σκοπεύει να αξιοποιήσει τις συνέργειες που προκύπτουν και σχεδιάζει μέσω της ενεργούς διαχείρισης των περιουσιακών της στοιχείων και των ανακαινίσεων προστιθέμενης αξίας, την περαιτέρω βελτιστοποίηση της απόδοσης του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου.

Επίσης, μέσω της παγκόσμιας δικτύωσης λιανικής που διαθέτει η διοίκησής της, η εταιρεία σκοπεύει να εισαγάγει νέα εμπορικά concepts στην ελληνική αγορά.

Η ανακοίνωση της Trade Estates

“H TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, σε συνέχεια της από 21.12.2021 ανακοίνωσης σχετικά με την υπογραφή του συμφωνητικού αγοράς μετοχών της εταιρείας ΚΤΗΜΑΤΟΔΟΜΗ Α.Ε., ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του εμπορικού πάρκου FLORIDA 1 στη Θεσσαλονίκη, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Τo συνολικό τίμημα για την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας ΚΤΗΜΑΤΟΔΟΜΗ Α.Ε. ανήλθε σε €35.960.509,00.”

Advertisement

TRENDING