ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καθαρή χορήγηση δανείων 1 δισ. ευρώ το β’ τρίμηνο 2019

Published

on

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τα προσωρινά στοιχεία για τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς θεσμικών τομέων για το 2ο τρίμηνο του 2019.

Οι τριμηνιαίοι μη χρηματοοικονομικοί λογαριασμοί θεσμικών τομέων παρέχουν μια συνολική περιγραφή της Ελληνικής οικονομίας, βασισμένη στην ανάλυση της οικονομικής συμπεριφοράς των θεσμικών τομέων που τη συνθέτουν (νοικοκυριά και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα που εξυπηρετούν νοικοκυριά, μη χρηματοοικονομικές εταιρείες, χρηματοοικονομικές εταιρείες, γενική κυβέρνηση), καθώς και των σχέσεων της εθνικής οικονομίας με τον υπόλοιπο κόσμο.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019 καταγράφηκε πλεόνασμα στο εξωτερικό ισοζύγιο αγαθών και υπηρεσιών 0,03 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 0,07 δισ. ευρώ που είχε καταγραφεί το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Επιπρόσθετα, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019 καταγράφηκε πλεόνασμα στο εξωτερικό ισοζύγιο πρωτογενών εισοδημάτων, τρεχουσών και κεφαλαιακών μεταβιβάσεων 0,97 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 0,27 δισ. ευρώ που είχε καταγραφεί το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, η συνολική οικονομία παρουσίασε καθαρή χορήγηση δανείων 1,00 δισ. ευρώ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο η καθαρή λήψη δανείων ανέρχονταν σε 0,21 δισ. ευρώ.

Advertisement

TRENDING