ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλιμακώνονται τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στα ΜΜΜ

Published

on

Ο ΟΑΣΑ έχει ανακοινώσει ότι προχωρά άμεσα στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο από τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες) τα οποία και θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία κλπ.

Αποφάσισε επίσης να απολυμαίνονται καθημερινά συρμοί και οχήματα με έμφαση σε μπάρες και χειρολαβές, τις οποίες οι επιβάτες ακουμπούν συστηματικά.

Επίσης, εντατικοποιούνται τα μέτρα καθαριότητας των σταθμών.

Ο ΟΑΣΑ μαζί με τη ΣΤΑΣΥ και την ΟΣΥ, αποφάσισαν επίσης να επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που θα υπενθυμίζουν τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, σε όλες τις οθόνες τηλεματικής των αστικών συγκοινωνιών, καθώς και την ανάρτηση αφισών.

Στη Θεσσαλονίκη, ο ΟΣΕΘ συντονίζει για τα μέτρα πρόληψης από τον κορονοϊό τους υπόλοιπους φορείς. Εχει αποσταλεί ήδη στον ΟΑΣΘ, τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής, οι οποίες και θα αναλάβουν μόλις πάρουν το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου στην πόλη, καθώς και στο Σωματείο Ταξί «Ερμής», έγγραφο με οδηγίες και έκτακτες συστάσεις ως προς την έξαρση της εμφάνισης του κορονοϊού.

Και στη Θεσσαλονίκη γίνεται κάθε 24 ώρες απολύμανση όλων των λεωφορείων, αλλά και των χώρων αναμονής του προσωπικού, των σταθμαρχείων, των αμαξοστασίων.

Ο καθαρισμός των ΜΜΜ γίνεται με ειδικά βιολογικά απολυμαντικά, ελεγμένα από τον ΕΟΔΥ και απολύτως ασφαλή για προσωπικό και επιβάτες. Το υλικό ψεκάζεται στις επιφάνειες, στις οποίες παραμένει για ένα τέταρτο προκειμένου να διασφαλιστεί απολύμανση, η οποία διαρκεί για τουλάχιστον ένα 24ωρο.

Σημειωτέον ότι απαιτείται προσοχή, αλλά όχι πανικός και όλοι οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών και του υπουργείου Υγείας.

Advertisement

TRENDING