ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινούν οι συζητήσεις Ελλήνων οικονομολόγων και καθηγητών στο Μουσείο της ΤτΕ

Published

on

Με μια νέα σειρά συζητήσεων με Έλληνες οικονομολόγους και πανεπιστημιακούς καθηγητές, το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος συνεχίζει φέτος για δεύτερη χρονιά την προσπάθειά του να συμβάλει στην ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου σε θέματα οικονομίας και πολιτισμού και να προωθήσει τον οικονομικό αλφαβητισμό.

Με οικοδεσπότη τον δημοσιογράφο Γιάννη Παλαιολόγο, τρεις διακεκριμένοι Έλληνες καθηγητές Οικονομικών θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του και να αναπτύξουν

τις απόψεις τους πάνω σε μία σειρά επίκαιρων θεμάτων, που συνδέονται με τα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις, μέσα σε ένα πλαίσιο ραγδαίων αλλαγών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πρώτος προσκεκλημένος στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, θα είναι ο καθηγητής Οικονομικών του London BusinessSchool Ηλίας Παπαϊωάννου, με θέμα συζήτησης «Η πολιτική οικονομία του λαϊκισμού».

Οι Συζητήσεις στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος θα συνεχιστούν ως εξής:

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:00

Συζήτηση με τον καθηγητή του London Business School Μιχάλη Ιακωβίδη και θέμα:

«Οικονομική πολιτική στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης».

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 στις 18:00

Συζήτηση με τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Διομήδη Σπινέλλη κα ιθέμα:

«Ψηφιακή επανάσταση και Δημόσιο: αντιστάσεις και υπερβάσεις».

Σχετικά με τον Ηλία Παπαϊωάννου

Ο Ηλίας Παπαϊωάννου είναι καθηγητής Οικονομικών του London Business School και research fellow στο Centre for Economic Policy Research (CEPR). Ταυτόχρονα, υπηρετεί ως ακαδημαϊκός διευθυντής του Wheeler Institute for Business and Development. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Δημόσια Διοίκηση (MPA), ενώ το 2005 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του (PhD) στα αναπτυξιακά οικονομικά στο London Business School.

Έχει εργαστεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διετέλεσε επίκουρος καθηγητής Οικονομικών στο Dartmouth College των ΗΠΑ, ενώ κατά τη διετία 2011-2012 ήταν επισκέπτης επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Η έρευνά του καλύπτει τη διεθνή οικονομία, τα οικονομικά της ανάπτυξης, την πολιτική οικονομία, το δίκαιο και τη χρηματοοικονομική, καθώς και την οικονομική ιστορία. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά και το έργο του έχει εμφανιστεί σε συλλογικούς τόμους.

Για την έρευνά του έχει λάβει το βραβείο του καλύτερου νέου οικονομολόγου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (European Investment Bank Institute Young Economist Award) το 2013 και την Ευρωπαϊκή Οικονομική Εταιρεία το 2005. Η εργασία του για τον εκδημοκρατισμό και την ανάπτυξη στο Economic Journal απέσπασε το 2008 το βραβείο Austin Robinson από τη Βασιλική Οικονομική Εταιρεία. Το 2018  έλαβε σημαντική διάκριση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (European Research Council) για επέκταση της έρευνάς του για τον ρόλο της αποικιοκρατίας στην ανάπτυξη της Αφρικής.

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).