ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Lamda Development: ουσιαστικά τα έργα στο Ελληνικό έχουν ήδη ξεκινήσει

Published

on

Το 2019 ήταν χρονιά ορόσημο για τη Lamda Development καθώς μετά την Αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου κατά 650 εκ. ευρώ, έχει πλέον ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση το 1 δισ. ευρώ.

Ενώ και το 2020, παρά την κρίση που έφερε η πανδημία, αποτελεί μια εξίσου χρονιά ορόσημο καθώς ξεκινούν (έχουν ήδη ξεκινήσει) τα έργα στο Ελληνικό, μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που γνώρισε ποτέ η ελληνική οικονομία.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης, ο πρόεδρος της εταιρείας, κος Τάσος Γιαννίτσης, σημείωσε ότι ουσιαστικά η επένδυση έχει ξεκινήσει, σημειώνοντας οτι “Προχωράμε μπροστά, έχουμε φτάσει σε ένα χρονικό σημείο όπου αναμένεται να ολοκληρωθούν όλοι οι όροι προκειμένου η εταιρεία να αποκτήσει την έκταση του Ελληνικού και να ξεκινήσει το έργο. Οι πρόδρομες εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, ώστε να αντισταθμιστεί ο χρόνος μέχρι να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες θεσμικές διαδικασίες που υπολείπονται και για να γίνονται αισθητές οι πρώτες θετικές επιδράσεις της επένδυσης” σημείωσε ο Tάσος Γιαννίτσης, πρόεδρος της Lamda Development.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κος Οδυσσέας Αθανασίου, σημείωσε ότι “Το κυριότερο είναι ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της ΑΜΚ αποτελεί το πιο θετικό μήνυμα εμπιστοσύνης σε αυτή την επένδυση για τη χώρα που σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την Ελλάδα και θα δημιουργήσει πλούτο για όλους μας”.

Σχετικά με τη φάση που βρίσκεται η επένδυση στο Ελληνικό αλλά και το πόσο προετοιμασμένη είναι η εταιρεία για αυτή, ο κος Αθανασίου δήλωσε οτι η εταιρεία είναι πανέτοιμη για τα έργα της πρώτης πενταετίας καθώς και οτι το Ελληνικό αποτελεία μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις έργων που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση πριν ακόμη ξεκινήσει η υλοποίησή τους.

Εκτίμησε, επιπλέον, οτι εντός του φθινοπώρου θα έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ στη Lamda Development, το οποίο θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη υλοποίησης του κυρίως αντικειμένου της επένδυσης στο Ελληνικό.

Advertisement

TRENDING