REAL ESTATE

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Premia Properties

Published

on

To εμπορικό κέντρο Athens Heart της Premia Properties στην Πειραιώς - Πηγή: Athens Heart

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 23 Ιουλίου η διάθεση των νέων μετοχών της Premia Properties, στα πλαίσια της μεγάλης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που είχε προγραμματίσει η εταιρεία, μέσω δημόσιας προσφοράς και ιδιωτικής τοποθέτησης.

Ένα βήμα ακόμη πιο κοντά  βρίσκεται πλέον η Premia στους φιλόδοξους στόχους της για χαρτοφυλάκιο ακινήτων 1 δισ. ευρώ και τη μετατροπή της σε ΑΕΕΑΠ, αμιγώς εταιρεία επενδύσεων real estate με ειδικό καθεστώς προνομίων.

Οι στόχοι της εταιρείας για τη δημόσια προσφορά υπερκαλύφθηκαν καθώς η ζήτηση των νέων μετοχών ήταν ιδιαίτερα υψηλή, υπερκαλύπτοντας την προσφορά κατά 1,36 φορές.

Αυτό σημαίνει ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε μέσω της δημόσιας προσφοράς και ιδιωτικής τοποθέτησης ήταν υψηλότερο κατά 17,2 εκ. ευρώ από το στόχο της ΑΜΚ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας μέσω του κυρίου αναδόχου της προσφοράς Ambrosia Capital Hellas, από τις 52.083.331 νέες μετοχές της ΑΜΚ, οι 19.086.655 νέες μετοχές διατέθηκαν μέσω εισφοράς σε είδος (από την Sterner Stenhus Greece AB μέσω εισφοράς ομολογιών αλλά και του 100% 5 εταιρειών από ακίνητα που κατείχε, και την Elias Tsiklos Holdings Ltd, μέσω εισφοράς του 71,04% εταιρείας στον Ασπρόπυργο).

Οι υπόλοιπες 32.996.676 νέες μετοχές διατέθηκαν επιτυχώς μέσω της δημόσιας προσφοράς τους με καταβολή μετρητών και τιμή μετοχής 1,44 ευρώ / μετοχή.

Λόγω της υπερβάλλουσας ζήτησης των νέων μετοχών, το 13,55% θα διατεθούν σε επενδυτές μέσω της δημόσιας προσφοράς ενώ το υπόλοιπο 86,45% θα διατεθεί μέσω της ιδιωτικής τοποθέτησης.

Όπως είχε αποφασίσει η εταιρεία πριν την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς, δε θα αγοράσουν νέες μετοχές οι βασικοί μέτοχοι της Premia (Sterner Stenhus Greece AB και ΝΟΕ Μεταλλικές Κατασκευές Α.Ε.) προκειμένου οι μετοχές να διατεθούν σε άλλους επενδυτές με στόχο τη διεύρυνση της μετοχικής βάσης της εταιρείας.

Οι νέες μετοχές θα τεθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας από τις 28 Ιουλίου 2021.

Advertisement

TRENDING