REAL ESTATE

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ακίνητα του Project Skyline της Alpha Bank

Published

on

Alpha Bank - Πηγή: EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι επενδυτές στο σχήμα συναλλαγής της Alpha Bank κατά την διάρκεια των δεσμευτικών προσφορών για το project Skyline επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού στην ηγεσία της Alpha Bank αλλά και στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς ακινήτων.

Η επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας προς τους επενδυτές ενημερώνει για την πρόθεση μετατροπής της Alpha Αστικά Ακίνητα (ΑΑΑ) μέσω του project Skyline σε επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων με σκοπό την προσέλκυση στρατηγικού εταίρου με σκοπό την αξιοποίηση επενδύσεων στην ελληνική αγορά ακινήτων.

Η μορφή που θα πάρει το project Skyline θα εξαρτηθεί και από τις προτάσεις και προσφορές που έχουν κατατεθεί από τους επενδυτές.

Στο χαρτοφυλάκιο του project Skyline συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον 573 ακίνητα με την αξία τους να εκτιμάται τουλάχιστον στα 535 εκατ. ευρώ με την πλειοψηφία των ακινήτων, τουλάχιστον το 70%, να βρίσκονται στην Αττική και 11% να βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη. Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από γραφεία σε ποσοστό 45%, κατοικίες 15%, 8% από βιομηχανικές εγκαταστάσεις και 2% από ξενοδοχεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα κτηρίου υψηλής προβολής του χαρτοφυλακίου είναι το κτήριο της Alpha Bank στην οδό Αιόλου 72 το οποίο προσέλκυσε προσφορές από τουλάχιστον 10 υποψήφιους επενδυτές. Άλλα ακίνητα που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο βρίσκονται στον Άγιο Στέφανο, στην Ηρώδου Αττικού, στη Φιλελλήνων, στην Κηφισιά και στην Λεωφόρο Συγγρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες μερικά από τα επενδυτικά κεφάλαια που βρίσκονται ανάμεσα στους επενδυτές είναι οι Apollo, Bain Capital, Davidson Kempner, HIG, Lone Star, Oaktree, Pimco και Prodea.

Από μεριάς της η Alpha Real Estate θέλοντας να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους να βρουν ακίνητα που πληρούν αυστηρά κριτήρια και δεν περιορίζονται από νομικές και τεχνικές εκκρεμότητες έχει ήδη θέση σε λειτουργία την ιστοσελίδα www.property.gr καθώς έχει επενδύσει και σε online συστήματα διαχείρισης και data analytics.

Η Alpha Bank δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από το μετοχικό κεφάλαιο ώστε να ωφεληθεί από τις εξαιρετικές προοπτικές της αγοράς ακίνητης περιουσίας. Απώτερος σκοπός του οργανισμού είναι η δημιουργία μιας ηγέτιδας επενδυτικής εταιρίας στον χώρο του Real Estate μέσω της αξιοποίησης συνεργειών στρατηγικού επενδυτή και Alpha Bank.

Advertisement

TRENDING