ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Μεγάλωσε η επένδυση Hub26 της Dimand στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Το νέο HUB 26 Thessaloniki Office Complex στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: Dimand Real Estate

Μεγάλωσε η επένδυση HUB26 της Dimand στη Θεσσαλονίκη καθώς αγοράστηκε ένα ακόμη όμορο οικόπεδο στα ήδη υπάρχοντα και θα κατασκευαστεί ένα επιπλέον κτίριο.

Όπως προκύπτει και από τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) και απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού εγκρίθηκε τροποποιημένη αρχιτεκτονική μελέτη ενώ αναθεωρήθηκε και η σχετική οικοδομική άδεια.

Η μεγάλη κτιριακή επένδυση στην περιοχή του ΦΙΞ

Εκεί η Dimand έχει αποκτήσει ακίνητα τα οποία θα μετατρέψει σε σύγχρονα κτίρια μικτών χρήσεων.

Η αρχή έγινε με το μεγάλο ακίνητο σε μορφή L στην οδό 26ης Οκτωβρίου και Φρίξου, Ουρανού Νικηφόρου και Λήμνου. Εκεί θα δημιουργηθεί το HUB26.

Πρόκειται για το πρώτο “πράσινο” business park στη Θεσσαλονίκη που θα αποτελείται από ένα συγκρότημα 4 κτιρίων 5 ορόφων με γραφεία.

Αυτά θα μοιράζονται υπόγειο πάρκινγκ δύο επιπέδων καθώς και μια κεντρική “πλατεία” ως χώρο συνάθροισης των εργαζομένων και επισκεπτών.

Η αρχιτεκτονική άποψη του Hub26 από το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Divercity Architects έχει επηρεαστεί από το βιομηχανικό στυλ της περιοχής και το ιστορικό Ζυθοποιείο ΦΙΞ που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Μάλιστα, η επένδυση μεγάλωσε ακόμη περισσότερο καθώς η Dimand απέκτησε ακόμη ένα ακίνητο 1,5 στρέμματος, στο οποίο θα οικοδομήσει ένα ακόμη κτίριο μικτών χρήσεων.

Η συνολική μικτή επιφάνεια στο συγκρότημα ανέρχεται σε 36.000 τ.μ. και η επένδυση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως την άνοιξη του 2024.

Advertisement

TRENDING