REAL ESTATE

Μια προσφορά για το ακίνητο – φιλέτο του ΤΑΙΠΕΔ στη Χαλκιδική – Ποιά γνωστή εταιρεία την κατέθεσε

Published

on

Το ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στην περιοχή Σάνη της Χαλκιδικής - Πηγή: ΤΑΙΠΕΔ

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, παρέλαβε σήμερα, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, μία (1) προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή Σάνη, Δήμου Κασσάνδρας, Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής. 

Η προσφορά υποβλήθηκε από την εταιρεία «Σάνη Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία Αναπτύξεως και Τουρισμού». 

Η διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς σύμφωνα με τους όρους της από 26.7.2023 Πρόσκλησης Υποβολής Προσφοράς θα εκκινήσει άμεσα.

Η οικονομική προσφορά θα αποσφραγιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. 

Ως Ακίνητο νοείται το γεωτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 276.492,70 τ.μ., το οποίο αποτελεί το αυτοτελές, νότιο τμήμα της έκτασης συνολικής επιφάνειας 915.099,72 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «Μετόχι Σταυρονικήτα», στην περιοχή Σάνη, εκτός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Κασσάνδρας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η οποία συνιστά το «Αγρόκτημα Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Κασσάνδρας». 

Η διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του Ακινήτου πραγματοποιείται σε μία φάση. Το Οικονομικό Αντάλλαγμα θα καταβληθεί εφάπαξ.

Το προφίλ του ακινήτου

Το ακίνητο βρίσκεται πλησίον του παραθεριστικού οικισμού Σάνη σε τοποθεσία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος σε απόσταση 300 μ. από τη θάλασσα.

Το ακίνητο αποτελείται από δύο αυτοτελή γειτονικά οικόπεδα επιφάνειας 642.280 τ.μ. το βόρειο και 273.651 τ.μ. το νότιο. Τα οικόπεδα έχουν πολυγωνικό σχήμα, με μεγάλο μήκο πρόσοψης έπί της ασφαλτοστρωμένης οδού που συνδέει την Νέα Φώκαια και τη Νέα Ποτίδαια με τον οικισμό Σάνη, με επίπεδη επιφάνεια χωρίς ιδιαίτερες κλίσεις. Το έδαφος είναι γαιώδες και το σύνολο σχεδόν της επιφάνειας τους καλύπτεται από χαμηλή βλάστηση και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Η περιοχή είναι δημοφιλής προορισμός και χαρακτηρίζεται από υψηλού επιπέδου τουριστική ανάπτυξη με ξενοδοχεία 5 αστέρων (Sani Resort δυτικά του ακινήτου, Aegean Melathron Thalasso Spa Hotel, Posidi Holidays Resort & Suites Hotel, Theoplano Imperial Palace Hotel, Potidaia Istion Club κ.λπ) και υψηλής ποιότητας παραθεριστικές κατοικίες.

Το ακίνητο είναι άμεσα προσβάσιμο οδικά από την Επαρχιακή Οδό Νέων Μουδανιών – Καλλιθέας και την περιμετρική οδό που διασχίζει την χερσόνησο της Κασσάνδρας (Κασσάνδρεια – Φούρκα – Καλάνδρα – Ν.Σκιώνη – Παλιούρι -Κρυοπηγή – Άθυτος – Κασσάνδρεια), ακτοπλοϊκά μέσω του λιμένα του Sani Resort και με αεροπλάνο μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Απέχει 90 χλμ από τη Θεσσαλονίκη, 75 χλμ περίπου από το αεροδρόμιο “Μακεδονία”.

Advertisement

TRENDING