REAL ESTATE

Νέες επενδύσεις και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το 2021 για την Premia Properties

Published

on

Φιλόδοξα είναι τα πλάνα του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία, Ηλία Γεωργιάδη, για την Premia Properties πλέον (μετά την μετονομασία της Pasal Development), τόσο για τη φετινή χρονιά όσο και για τα επόμενα χρόνια.

Με βάση όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας πριν από λίγες ημέρες, το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της εταιρείας αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 120 εκ. ευρώ και ο στόχος είναι έως το τέλος του 2021 να διπλασιαστεί σχεδόν, στα 200 εκ. ευρώ.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της Ε.Γ.Κ. ο κος Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που άνευ απροόπτου θα λάβει χώρα φέτος τον Απρίλιο, μέσω μετρητών και εισφορών σε είδος.

Αντίστοιχα, το πιο μακροπρόθεσμο πλάνο της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια μιλά για εκτόξευση της αξίας του χαρτοφυλακίου της σε μισό δισεκατομμύριο ευρώ, με στόχευση σε 3 μεγάλες κατηγορίες επενδύσεων:

  • logistics
  • big boxes (εμπορικοί χώροι αλλά και χώροι γραφείων)
  • υποδομές κοινωνικού χαρακτήρα (σχολεία, νοσοκομεία)

Σε αυτό το πλαίσιο ήταν και η πρόσφατη εξαγορά του ακινήτου που στεγάζει κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος, στη Λεωφόρο Λαυρίου στην Παιανία, έναντι 2,5 εκ. ευρώ περίπου.

Επιπρόσθετα, ο κος Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην προοπτική της αγοράς real estate στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι πιστεύει στην ελληνική αγορά ακινήτων και σχεδιάζει νέες επενδύσεις τόσο στην Αθήνα όσο και εκτός Αθήνας.

Κλειδί επιτυχίας, σύμφωνα και με την εμπειρία από τη Σουηδία, είναι η ποιότητα των μισθωτών και όπως σημείωσε αυτή τη στιγμή η ποιότητα των μισθωτών της Premia Properties είναι υψηλή, με αξιόπιστους μισθωτές.

Τέλος, όσον αφορά τις αποδόσεις, ο μέσος όρος αυτή τη στιγμή είναι κοντά στο 8% ενώ για τα νέα ακίνητα, στόχος είναι απόδοση άνω του 7,5% ανάλογα με την κατηγορία ακινήτων.

Advertisement

TRENDING