ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Σαντορίνη – Εγκρίθηκε το επενδυτικό σχέδιο

Published

on

Αδιάκοπα συνεχίζονται οι επενδυτικές κινήσεις στα ελληνικά νησιά από επενδυτές και επιχειρήσεις που σπεύδουν να επενδύσουν στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού εκμεταλλευόμενοι την αναβίωση της τουριστικής βιομηχανίας η οποία σημειώθηκε στη χώρα κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν.

Το νησί της Σαντορίνης συγκεκριμένα συνεχίζει να ελκύει σημαντικές επενδύσεις που αφορούν πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες υλοποιούνται μετά από σχετικές εγκρίσεις των ανάλογων φορέων.

Η επένδυση

Άλλη μια νέα τέτοια επένδυση βρίσκεται στα σκαριά στη Σαντορίνη μετά από έγκριση που έλαβε επιχείρηση για την δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η επιχείρηση «T.K.C. KOLEKSION ΤΕΧΝΙΚΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ – ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «T.K.C KOLEKSION S.A.», σύμφωνα με δημοσιευμένες πληροφορίες του υπουργείου, έλαβε έγκριση για δημιουργία πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή Άνω Στάσεις, στην κοινότητα Επισκοπής Γωνία κοντά στον οικισμό Καμάρι, Δημοτικής Ενότητας Θήρας.

Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες πληροφορίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης προβλέπει ξενοδοχείο το οποίο θα είναι δυναμικότητας 107 δωματίων και 240 κλινών ενώ το συνολικό επιλέξιμο κόστος θα είναι ύψους 5.297.321,00 ευρώ με το συνολικό ενισχυόμενο κόστος να βρίσκεται επίσης στα 5.297.321,00 ευρώ.

Επίσης να σημειωθεί ότι για την υλοποίηση της επένδυσης θα υπάρξει ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης ύψους 1.483.249,88 ευρώ ενώ οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης ανέρχονται σε 22,00 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

Advertisement

TRENDING