ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Οι καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για να ζήσεις!

Published

on

Ο κάθε άνθρωπος στην ζωή του κάποια στιγμή έχει σκεφτεί τον ιδανικό προορισμό που θα ήθελε να ζήσει. Μια πόλη που θα του προσφέρει μια καλή ποιότητα ζωής, μια αξιοπρεπή δουλειά και σε γενικές γραμμές να τον ευχαριστεί με τις υπηρεσίες που του παρέχει. Φαντάζει λίγο ουτοπικό αλλά ποτέ κανείς δεν απαγορεύει σε κάποιον να ονειρεύεται.

Για αυτό το λόγο λοιπόν δύο μεγάλες παγκόσμιες έρευνες από το Mercer’s Quality of Living Survey και το Economist Intelligence Unit Liveability Index, συνυπολογίζουν διάφορες σημαντικές παραμέτρους όπως είναι, το ποσοστό εγκληματικότητας και διαφθοράς, η κουλτούρα και η εκπαίδευση, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, η ποιότητα του νερού, οι υποδομές και οι αθλητικές εγκαταστάσεις και η φροντίδα για την υγεία και καταλήγουν στο συμπέρασμα ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις για να ζήσει κάποιος.

Παρόλο που είναι ιδανικό για κάποιον να μπορεί να έχει την δυνατότητα να επιλέγει σε ποια πόλη θέλει να ζήσει και να εργαστεί στο μέλλον, δεν είναι και τόσο εύκολο να το πετύχει. Ωστόσο αυτό που είναι ευκολότερο και πιο προσιτό είναι η επιλογή να ταξιδεύει κανείς και να διαλέγει τα καλύτερα μέρη για να επισκεφτεί. Αν μια πόλη πληρεί τα κριτήρια ώστε να θεωρείται άξια στο να ζήσει κάποιος όλη του τη ζωή τότε συνήθως θα παίρνει και θετικό βαθμό στο να την επιλέξει για ένα ταξίδι.

Όσο και αν θέλαμε βέβαια η Αθήνα ή οποιαδήποτε άλλη ελληνική πόλη, σύμφωνα πάντα με την έρευνα και τις παραμέτρους της, να συμπεριλαμβάνεται μέσα σε αυτές τις πόλεις δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. 

H Γερμανία ωστόσο είναι η χώρα που έχει τις περισσότερες πόλεις μέσα στη λίστα καθώς αριθμεί 4 με το Αμβούργο να βρίσκεται πιο ψηλά από Βερολίνο, Μόναχο και Ντίσελντορφ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή της πόλης του Μάντσεστερ που μαζί με τον Λονδίνο εκπροσωπούν την Αγγλία. Αυτό γιατί πολλοί έχουμε στο μυαλό μας το Μάντσεστερ ως μια μουντή πόλη ωστόσο η κουλτούρα και οι αθλητικές του υποδομές το καθιστούν ως μια πόλη που αξίζει να ζεις. Γαλλία και Ισπανία είναι οι άλλες δύο χώρες που έχουν διπλή εκπροσώπηση με την Λυών και το Παρίσι από τη μία και τη Μαδρίτη και την Βαρκελώνη από την άλλη ενώ Ζυρίχη και Γενεύη εκπροσωπούν την Ελβετία.

Στην κορυφή της λίστας με πολύ υψηλά ποσοστά (99%) στις παραμέτρους όπως είναι το σύστημα υγείας, οι υποδομές και η εκπαίδευση βρίσκεται η Βιέννη αποτελώντας έτσι την καλύτερη πόλη για να περάσει ένας άνθρωπος την ζωή του.

Αναλυτικά οι 29 πόλεις:

29. Πράγα

28. Βίλνιους

27. Λιουμπλιάνα

26. Βαρσοβία

25. Μπρατισλάβα

24. Μιλάνο

23. Λυών

22. Λονδίνο

21. Δουβλίνο

20. Ρέκιαβικ

19. Μαδρίτη

18. Μάντσεστερ

17. Βουδαπέστη

16. Βαρκελώνη

15. Βρυξέλλες

14. Ντίσελντορφ

13. Όσλο

12. Μόναχο

11. Λουξεμβούργο

10. Βερολίνο

9. Παρίσι

8. Αμβούργο

7. Άμστερνταμ

6. Ελσίνκι

5. Γενεύη

4. Φρανκφούρτη

3. Ζυρίχη

2. Κοπεγχάγη

1. Βιέννη

Θάνος Τσαλουχίδης-bizness.gr

Advertisement

TRENDING